ЕЛ - Црвена Звезда: ЦСКА нас сада схвата врло озбиљно!

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у Москву, где ће у четвртак играти меч 22.кола Евролиге против браниоца титуле екипе ЦСКА.

Кошарка 09.02.2017 | 08:45
ЕЛ - Црвена Звезда: ЦСКА нас сада схвата врло озбиљно!
Црвено-бели су у Београду 29. децембра направили прворазредно изненађење и победили "армејце", који ће сада у пуном саставу дочекати уморне и некомплетне црвено-беле.

Са екипом у Русију није кренуо повређени плејмејкер Стефан Јовић, а тренер Дејан Радоњић не може да рачуна ни на Немању Дангубића.

"Очекује нас нова утакмица са прваком Европе, који и ове сезоне има много разлога да верује да може да одбрани трофеј. Ми имамо нашу проблематику која је присутна још од утакмице са Панатинаикосом. У тиму нема Стефана Јовића који није тренирао од дуела са Партизаном, и који се опоравља од повреде леђа, Немања Дангубић такође неће играти против ЦСКА. И поред свега морамо дати све од себе, јер желимо да одиграмо добру утакмицу у Русији", рекао је Дејан Радоњић, тренер црвено-белих.

Капитен Лука Митровић каже очекује врло тешку утакмицу у Москви која за Црвену звезду долази у тренутку када је екипа исцрпљена жестоким ритмом утакмица и ослабљена повредама.

"Дошли смо на ноге ЦСКА, актуелном прваку Европе, свесни његове снаге и квалитета. Растерећени смо, ипак, и са жељом да покажемо напредак у игри у односу на претходна два меча. Тешко је одржати константу у односу на претходне мечеве у Евролиги, видите да и остале екипе имају проблема у својим националним шампионатима. Покушавамо да се изборимо са умором и повредама, али много је мечева испред нас да се играју, они најважнији тек следе, и сваки играч ће нам бити преко потребан како би на првом месту комплетни почели да тренирамо. Морамо да играмо максимално од првог до последњег минута, јер нас сви сада схватају максимално озбиљно..."

И Чарлс Џенкинс истиче у први план тежак период који чека Црвену звезду.

"Тешка утакмица је пред нама, и сада ће бити све теже и теже. ЦСКА улази у овај меч након пораза од Фенербахчеа, и сигурно ће изаћи на овај дуел изузетно мотивисани. Улазимо у финиш регуларног дела, и много тимова има амбицију а и шансу да се пласира у Топ 8. Желим да пружимо добру утамицу против једног од најбољих тимова у Европи, па ћемо видети за шта ће то бити довољно. Свесни смо да утакмицу чекамо са два пораза, али тек смо на половини сезоне. Најважније тек следи и очекујем да као тим напредујемо и будемо добри када то буде било најважније. Сви желе да добију сваку утакмицу, али у реалном свету то не иде тако... Зато је најбоље када учите из својих грешака након пораза", рекао је Чарлс Џенкинс.

Екипа ће у среду увече тренирати у "Мегаспорт Арени" у којој је првак АБА лиге већ играо четвртфиналне мечеве Евролиге у прошлој сезони и доживео два тесна и драматична пораза.

Екипу Црвене звезде мтс по повратку у Београд, поново очекује густ распоред, мечеви са Цибоном и Карпошем у недељу и уторак, а након тога следи селидба у Ниш на заврницу купа Радивоја Кораћа.

Евролига – 22. коло:

Четрвтак:
17.00 Уникс – Реал Мадрид
18.30 Анадолу Ефес – Армани
19.00 ЦСКА – Црвена звезда
20.05 Макаби – Басконија
20.15 Панатинаикос – Бамберг

Петак:
18.00 Дарушафака – Фенербахче
20.00 Олимпијакос – Жалгирис
21.00 Барселона – Галатасарај

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар