Анђушић прешао из Парме у Уникс!

Бивши репрезентативац Србије нови је члан евролигаша из Казања. "Униксу сам дао 40 поена, а онда је стигао позив"! Сјајне партије Данила Анђушића у дресу руске Парме из Перма "послале" су нашег искусног бека право у редове богатог евролигаша Уникса из Казања.

Кошарка 08.02.2017 | 17:15
Анђушић прешао из Парме у Уникс!
Данило Анђушић напустио је екипу Парме из Перма и потписао уговор са Униксом.

Он је парафирао једногодишњи уговор, уз могућност продужетка сарадње на још једну сезону.

У Казању су запазили његове сјајне партије које је пружао од почетка сезоне у Парми. Анђушић је у просеку бележио 19,8 поена, 3,8 скокова и 3,7 асистенција по утакмици, и у екипу Уникса стиже као четврти стрелац ВТБ лиге.

Најбоље су га ипак запазили у децембру, када им је убацио 40 поена и забележио рекорд каријере.

Анђушић (195 центиметара, 25 година) је пре Парме наступао за Партизан, Хемофарм, Мегу, био је члан Виртуса, Ваљадолида и пољског Анвила.

Са успехом је наступао за репрезентацију Србије у млађим категоријама, па је освојио златне медаље на ЕП играча до 16 година 2007. године, као и првенству У18 2009. године. Био је и члан сениорске репрезентације Србије на Еуробаскету у Словенији 2013. године.

У истом дану када је потписао за Уникс, нешто раније је стигла и вест да ће играти на Ол-стару ВТБ лиге.

"Две лепе ствари су се десиле у истом дану. Срећан сам што су моје игре примећене ове сезоне. Велика је ствар што ћу играти на Ол-стару са таквим именима. Нажалост, Теодосић ће изостати због повреде. Велика је част бити део тог првог историјског догађаја у ВТБ лиги", каже Данило Анђушић.

Анђушић ове сезоне у ВТБ лиги има фантастичан просек од 19,8 поена, 3,8 скокова и 3,7 асистенција по утакмици, а тренутно је четврти стрелац такмичења.

"Први контакт са људима из Уникса остварен је после утакмице у којој сам убацио екипи из Казања 40 поена, али у том тренутку то није деловало толико озбиљно. Не оптерећујем се таквим стварим током сезоне. Остао сам фокусиран само на утакмице и нисам желео да размишљам предалеко у будућност. Срећан сам што је све испало како треба и што се све ово десило. То је само још један доказ да се вера и рад на крају исплате. Веома сам срећан што сам се прикључио екипи која има велике амбиције и игра у елитном такмичењу. Захваљујем се екипи Парме на разумевању и дивној сарадњи коју смо имали у овој сезони", истакао је Анђушић.

Једна од кључних ствари била је и чињеница да Уникс ове године игра Евролигу.

"То је прва ствар која ми је прошла кроз главу. Стварно невероватан осећај. Евролига је најјаче такмичење, много врхунских тимова и јаких мечева. То ће ми бити велики подстрек и мотивација да радим још више и докажем да сам спреман за тај ниво. У односу на мој претходни наступ у Евролиги са Партизаном, сада сам искуснији и много спремнији за ново поглавље у каријери. Без подршке супруге и породице не бих могао да прескочим све препреке".

Српски бек истиче да веома добро познаје екипу Уникса, против које је играо два пута ове сезоне. Такође, ту су и двојица његових добрих пријатеља и некадашњих саиграча из Билбаа.

"Латавијус Вилијамс и Куино Колом ће ми сигурно учинити лакшим период адаптације. Срећан сам што ћу поново бити са њима у екипи. Пратио сам редовно Уникс у Евролиги, знам како играју и какву филозофију кошарке форсирају, тако да ми неће бити тешко да се уклопим. Што се тиче моје улоге, из приче са тренером закључујем да ћу играти на позицијама један, два и три, шта год буде потребно. Моје је да сваку шансу искористим на прави начин. Имам самопоуздање, максимално сам спреман да испуним све захтеве тренера и помогнем екипи да бележи што боље резултате у свим такмичењима", истакао је Анђушић.

Уникс у четвртак дочекује Реал Мадрид у Евролиги, док ће у ВТБ лиги наредног четвртка гостовати Нижњем Новгороду. Ол-стар утакмица играће се 11. фебруара у Сочију.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар