Џикић: Због лудог фебруара битна је ''контрола штете''!

Тренер Партизана Александар Џикић сматра да је екипа ПАОК-а боља него што појединци мисле, истакавши да поседују одличну хемију у тиму.

Кошарка 08.02.2017 | 11:45
Џикић: Због лудог фебруара битна је ''контрола штете''!
Црно-бели гостују у Солуну у среду увече у првом мечу шеснаестине финала ФИБА Лиге шампиона.

"Немају играче који не желе да остану, па сада изгледају као екипа са одличном хемијом. Имају висину, имају играче који преузимају одговорност. Изузетно поштујем тренера Сулиса Маркопулоса, он је стара школа тренера, разуме кошарку, разуме игру", рекао је Џикић.

Партизан у меч улази после победе над највећим ривалом Црвеном звездом, која може бити важна за самопоуздање играча.

"Свака утакмица коју играмо, побдили или изгубили, најважнија је следећа. Јесмо победили Звезду, то је лепа победа, они имају феноменалну сезону, али због типа утакмице и неких повреда, поједини играчи вероватно неће наступити. Не желим да вам дам имена јер није 100 одсто сигурно да неће играти, па ћете рећи да сам покушао да вас преварим. Ми имамо једноставно правило, не терамо играче да играју ако су повређени. То је увек њихова одлука. Ако верују да могу да помогну, можда ћемо им помоћи лековима или нечим сличним. Имамо лудачки распоред у фебруару, па је све у контроли штете. Бирамо утакмице, тимове против којих неки играчи не морају да играју", истакао је тренер Партизана.

Дуел два црно-бела тима, први од 1990. у Солуну, на програму је у среду од 20 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар