Анализа: А сад - карактер “на сунце”!

Црвена звезда после пораза од Партизана већ за два дана наставља такмичење у Евролиги. И то у гостима прваку Европе.

Кошарка 08.02.2017 | 23:10
Анализа: А сад - карактер “на сунце”!
Са српским вечитим дербијем постоји неколико постулата. Један од њих је онај да  - без обзира на табелу, форму и квалитет, једнаке шансе за победу имају оба тима. Други би могао да се односи то да поражени тим сигурно неће лако "сварити" пораз, ма колико утакмица била резултатски не превише важна и одлучујућа. Тако је било одувек, тако је и сада.

Зато ће Црвена звезда у овом моменту морати да се рехабилитује у веома брзом року и да се спреми за наредни меч Евролиге у ком иде прваку Европе на рупу.

Следећи је ЦСКА. У Москви.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић на конференцији после утакмице са Партизаном истакао је да "Звезда није стигла ни на пола пута" ове сезоне. Много битака је пред црвено-белима.  И то оних најважнијих. То је факат.

Сада је Звезда дошла у моменат у ком је после седам везаних победа над највећим европским тимовима везала два пораза, почеле су и повреде да се догађају (Дангубић, Јовић и Кузмић), а у Евролиги следи гостовање ЦСКА у Москви. Тешко да можете да замислите тежег противника, на тежем терену, са тежим путовањем у овом моменту.

Умор чини своје, велики напор играња на два фронта је узео маха, а оно најважније тек следи. За недељу дана почиње и Куп Радивоја Кораћа у Нишу, следи завршница лигашког дела АБА лиге, а ту је и борба за најбољих осам у Евролиги.

Делује као  “једна од” критичних тачака ове сезоне за црвено-беле, моменат у ком је тим на раскршћу и може да крене различитим путевима. Већ су до сада ови момци направили велике, историјске ствари, али за више од тога мораће да дају и више него што реално могу.

Звезда је од почетка сезоне одиграла 42 меча у свим такмичењима, добила је 32, изгубила 10. Од тога девет у Евролиги. Овакав формат најелитнијег такмичења на Старом континенту игра се по први пут у историји, видећемо како ће се тимови навићи на напоре које до сада нису имали, а да је умор узео маха то је више него очигледно у Звездином тиму.

Зато ће сада црвено-бели морати да покажу каква су целина. Сваки део тима мораће да буде на максимуму. Нејт Волтерс и Дион Томпсон као страна појачања мораће да пруже оно за шта су доведени јер је јасно да Стефан Јовић и Огњен Кузмић имају проблеме и са повредама и са енергијом последњих утакмица. Потребно је да их неко употпуности замени и да им времена “да ухвате ваздуха”. А то није лако јер су у питању носиоци екипе.

Када се подвуче црта и резимира до сада учињено у овој сезони, Црвена звезда је пву половину пута прешла веома, веома успешно. Прво место у АБА лиги и скор обезбеђен пролазак у Топ 8 фазу, тријумфи над највећим клубовима Европе су достигнућа којима се нико није надао.

А, оно најбоље тек следи…

Сада је Звездин карактер на испиту, и то оном што носи највише бодова, почев од утакмице са ЦСКА у четвртак од 19 часова. Звезда  је више пута до сада показала да га има. Сада ће поново морати да дође до изражаја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар