ЕЛ - Капитен ЦСКА: Звезда изненађује све!

У каквом расположењу шампион Европе дочекује црвено-беле. "Позивам навијаче да дођу, да виде наш меч против озбиљног противника", каже искусни крилни центар.

Кошарка 09.02.2017 | 10:45
ЕЛ - Капитен ЦСКА: Звезда изненађује све!
Ојачани за опорављеног Милоша Теодосића, кошаркаши ЦСКА мирније се спремају за нови евролигашки изазов - меч против Црвене звезде мтс у Москви (четвртак, 19 часова по средњоевропском времену).

Актуелни прваци Евролиге, као и Звезда, дочекују овонедељни меч након пораза у прошлом колу, који су доживели на гостовању Фенербахчеу. "Армејци" су у Истанбулу одиграли узбудљив дерби против екипе Жељка Обрадовића, која их је савладала други пут ове сезоне.

У дуел против Звезде (12-9), ЦСКА улази као другопласирани на табели (15-6), са жељом да поправи утисак из Истанбула.

"На почетку другог полувремена те утакмице допустили смо Фенербахчеу да крене 'напред'. После смо се опоравили и играли са њима равноправно, смањили смо и заостатак, али нисмо успели да их стигнемо. Фенер није имао велику предност, али ако имате два јака ривала, чак и мала предност може да донесе превагу", рекао је у разговору за руске медије капитен ЦСКА, Виктор Хријапа.

На питање новинара да ли је тај пораз оставио психолошке последице на тим, Хријапа је подигао тон.

"Интересантно је то.. Да смо победили у четвртак, да ли би рекли да у Фенербахчеу постоје психолошки проблеми?", питао је Хријапа, па у даху додао.

"После три пораза у Евролиги од јаких ривала - Фенера, Црвене звезде и Реала, окупили смо се као тим и разговарали о томе. Али, и наредни мечеви нам нису донели мање тензије, а и повреде нас нису заобишле. Да, навикли смо да побеђујемо, али на све то утиче и нови формат Евролиге".

Хријапа је на то додао и још један детаљ.

"Када се све то сабере, онда се мора узети у обзир и чињеница да, након што смо освојили Евролигу, сви тимови против нас играју посебно 'наоштрени'. Као играч који је дуго у ЦСКА, могу да кажем да не памтим меч у којем смо играли против екипе која није изашла против нас са посебним мотивом. Сви против нас наступају мотивисани као против највећих ривала".

Упитан за наредни меч, против Црвене звезде мтс, Хријапа наставља да веома похвално похвално говори о екипи Дејана Радоњића и о њеној серији од седам евролигашких победа - најдужој у такмичењу ове сезоне.

Према Хријапином мишљењу, кључ успеха београдских црвено-белих садржана је у једној речи - "посвећеност".

"Они немају велике звезде. Све почиње од тога да играју боље код куће него на страни, а сада су осетили и укус победе и наставили да изненађују све".

Искусни крилни центар позвао је навијаче да подрже ЦСКА у четвртак.

"Нека публика дође, а ми ћемо да се потрудимо да пружимо добру кошарку, против озбиљног противника" 

Парови 22. кола:

у четвртак:

Уникс - Реал 17.00
Ефес - Армани 18.30
ЦСКА - Звезда 19.00
Макаби - Басконија 20.05
ПАО - Бамберг 20.15

у петак

Дарушафака - Фенербахче 18.00
Олимпијакос - Жалгирис 20.00
Барселона - Галатасарај 21.00

ТАБЕЛА: Реал 16-5, ЦСКА 15-6, Олимпијакос 15-6, Фенербахче 14-7, Звезда 12-9, ПАО 12-9, Басконија 12-9, Ефес 10-11, Дарушафака 10-11, Жалгирис 9-12, Бамберг 8-13, Барселона 8-13, Уникс 7-14, Макаби 7-14, Армани 7-14, Галатасарај 6-15.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар