Турсунов: Како побиједити Новака?! Понудите му хљеб!

Руски тенисер Дмитриј Турсунов сматра да су приватни проблеми утицали на Новака Ђоковића, што је резултирало слабом формом у последњих неколико месеци.

Тенис 09.02.2017 | 10:15
Турсунов: Како побиједити Новака?! Понудите му хљеб!
Турсунов, који је са Русијом освојио Дејвис куп 2006. године, током дуела две селекције истакао је да је Ђоковићева одлука да наступи у Нишу логична.

„Веома је једноставно – рачунао је да ће догурати далеко у Аустралији, због тога би био уморам и вероватно би му био потребан одмор пре следећег турнира. Због тога би жртвовао тимско такмичење, али се догодило то да је у Мелбурну играо неочекивано мало мечева. Последњих година долазио је најмање до полуфинала турнира, па је схватио да би му наступ у Дејвис купу помогао. Физичке последице не би осећао“, рекао је Турсунов.

После фантастачне прве половине 2016. године, уследио је пад у игри српског играча, па су многи посумњали да га муче приватни проблеми.

„Мислим да постоје неки фактори који су се догодили током пролећа и који су утицали на њега. Некада се то деси у животу. Није био смирен, а када постоји проблем у животу, то се одржава на ваш тенис“.

Потом се мало и нашалио на рачун другог играча на АТП листи.

„Како да победите Новака? Неопходно је да му понудите хлеб (Ђоковић је интолерантан на глутен којег има у хлебу). Тешко је играти против играча који могу да мењају ритам. Имао је проблем са Симоном прошле године, ове са Истомином. Они гаје сличан стил“.

На питање да ли у Дејвис купу има утицаја што за многе репрезентације играју старији играчи, Турсунов се поново вратио на Ђоковића.

„То нема везе. На пример, Новак ће бити у бољој форми од 90 одсто тенисера и када буде имао 40 година. Веома је пажљив када је у питању исхрана, води рачуна на турнирима, има добар систем опоравка. То је велика предност – може да трчи сатима на терену и то је оно што је тенис подигло на нови ниво. До сада, нико није размишљао колико је важно имати правилну исхрану, а када први рекет света почне да посвећује толико времена таквим стварима, почне да интересује и многе друге. Такође, важан фактор је и што су наградни фондови данас већи. Тенисери сада могу да издвоје новац и ангажују многе специјалисте, укључујући терапеуте, психологе и физиотерапеуте који ће им помоћи при опоравку. Године нису превише битне данас. Федерер је то потврдио у Аустралији, освојио је 18. Гренд слем у 36. години“, закључио је Турсунов.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар