СП - Сент Мориц: Шмидхофер златна, Гут без пласмана!

Аустријанка Никола Шмидхофер освојила је прву златну медаљу на Светском првенству у алпском скијању које је отворено у швајцарском Сент Морицу.

Остали спортови 07.02.2017 | 16:15
СП - Сент Мориц: Шмидхофер златна, Гут без пласмана!
Шмидхоферова, двадесетседмогодишњакиња из Фризаха, наставила је традицију према којој на светским првенствима до златних медаља често доскијају они који нису имали великих успеха пре тога, победивши у времену од 1:21,34.

Иако у Светском купу наступа још од 2007. године, никада није победила, има два пласмана у прве три, 2013. и 2014. године.

Тридесет три стотинке спорија је била Тина Вајрајтер из Лихтенштајна, три секунде спорија, довољно за бронзу, била је домаћа скијашица Лара Гут, иначе другопласирана у укупном пласману Светског купа.

Четврта је била Немица Регенсбург, пета Италијанка Куртони, а Линдзи Вон, која се прошлог емсеца вратила на стазу после опоравка од повреда, није завршила трку.

Жене наступају у још четири дициплине, у петак је на програму алпска комбинација, у недељу спуст, следећег четвртка велеслалом, а у суботу, 18. фебруара, слалом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар