Видео - Александар Пријовић, најскупљи играч ПАОК-а: У Грчкој чекам Муслинов позив!

Српски фудбалер је почео да се отплаћује солунском клубу којем је голом и асистенцијом донео победу (3:2) против Астераса, иако је ушао са клупе у 70. минуту.

Фудбал 08.02.2017 | 19:00
Видео - Александар Пријовић, најскупљи играч ПАОК-а: У Грчкој чекам Муслинов позив!
Александар Пријовић, 26-годишњи момак који изгледом, али и голгетерским њухом неодољиво подсећа на Златана Ибрахимовића, могао је да бира - одлазак у далеку Кину или нама много ближу Грчку. Логично, избор је пао на Солун. Потписао је за ПАОК, који је Пољацима платио обештећење 2,2 милиона евра.

У разговору за Блицспорт Пријовић је открио због чега је баш изабрао грчки клуб, којем је за 20 минута на терену прво голом, а затим и асистенцијом донео победу над Астерасом (3:2).

- Тренер ПАОК-а Владимир Ивић је инсистирао на мом доласку. И један од главних разлога што сам се одлучио да играм у грчкој лиги је да бих био на скенеру селектору Србије Славољубу Муслину. Пружићу максимум на терену и ако остварим добар учинак, наравно да ћу очекивати позив у национални тим. Спреман сам да гинем за Србију, то се никада није доводило у питање - рекао је Пријовић за Блицспорт.



Да ли сте под притиском јер је ПАОК за ваш потпис оборио клупски рекорд?

- Пресрећан сам због уговора који сам потписао са великим клубом какав је ПАОК. У Солуну је све на највишем нивоу, па је разумљиво што су и амбиције такве. Драго ми је што сам део оваквог пројекта и надам се да ћу брзо оправдати очекивања. Мотивисан сам да се покажем у што бољем светлу да бих се одужио свима који су веровали у мене. Волим да играм под притиском, а то ће ускоро сазнати и ривали.

У клубу вас је сачекао наш голман Жељко Бркић?

- Бркић је феноменалан лик. Атмосфера у екипи је сјајна, немам ни најмању замерку. Жељко ми доста помаже да бих се што пре уклопио. Ипак је он у Солуну нешто дуже.

Какав је тренер Владимир Ивић?

- Иако је веома млад, приметио сам да је одличан стручњак. Форсира нападачки стил игре са жељом да из сваке утакмице изађе као победник. Сличне смо висине и одлично разуме како се понашам на терену. Због тога верујем да ће ми помоћи да будем бољи играч. Могу много да научим од Ивића, а оно што он може да добије од мене је победнички менталитет. Направио сам једномесечну паузу и било ми је потребно одређено време да се вратим на жељени ниво, а сада сам на корак да будем у ротацији за тим.

Који су циљеви ПАОК-а?

- Ове сезоне циљ је освајање Купа, а ПАОК је на добром путу. У првенству је потребно да се неке стари поклопе да бисмо прекинули шампионску серију Олимпијакоса. Видећемо шта ће се десити на крају - истиче Пријовић. н

Волео бих да будем као Ибрахимовић

Пријовић изгледом веома подсећа на Златана Ибрахимовића и признаје да му импонује поређење с асом Манчестер јунајтеда.

- Желим да напредујем из дана у дан како бих био бољи фудбалер. Поређења са Ибрахимовићем и те како пријају, јер је он за мене најбољи нападач на планети. Волео бих да будем ПАОК-ов Ибрахимовић - поручио је нови нападач ПАОК-а.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар