Видео: Љигави репертоар холандске простачине!

Тошићу 24 утакмице паузе?! Је ли Фенер изнад закона? РВП згазио пријатељство... Хоће ли сада бити казне од седам месеци? Турчин се некада јавно хвалио пријатељством са Ван Персијем, а пре неко вече је био жртва његових провокација.

Фудбал 08.02.2017 | 11:00
Видео: Љигави репертоар холандске простачине!
Ударање, провоцирање, хватање за гениталије, плажење језика, псовање… И шта све још из љигавог репертоара Робина ван Персија није виђено на јучерашњем дербију Фенербахчеа и Бешикташа. На крају је постигао и једини гол којим је одлучио победника, али фудбалско знање ће остати у сенци уличарског понашања и васпитања.

Каже се да је фудбал мушка игра. Таква треба и да остане. А оно што ради Ван Перси нема везе са мушкости. Јадно и одвратно. Штета је што је једино наш Душко Тошић био тај који је насео на провокације прљавог Холанђанина. Са којима је почео од самог старта утакмице… Плазио се противницима, а потом дочекао моменат да испровоцира Тошића.

После “загрљаја” у којем га је Холанђанин чупао и тукао, Тошић је насео на провокацију и потрчао да се обрачуна са Ван Персијем. Тачније, хтео је да га уплаши и испао је благо речено наиван. Да не кажемо нешто друго… Добио је црвени картон само зато јер је главом кренуо у правцу Ван Персија који је одглумио пад за Оскара и навукао судију да искључи Србина. А потом му је додатно запалио фитиљ хватајући се за гениталије после чега су саиграчи једва задржали Тошића да се не потуче са њим.



Не само што је Тошић испао трагичар на крају, већ се предвиђа ће се после овога тешко вратити у тим Орлова. Прети му суспензија и до три утакмице, а турски медији тврде да би то могла бити шанса за новопридошлог хрватског штопера Матеја Митровића. Уколико Хрват искористи шансу, Тошићу ће бити тешко да се врати у стартних 11…

Међутим, Србин би могао да прође и знатно горе. Спекулише се да би могао да добије чак 24 утакмица пуазе! Због искључења и због тога што је наставио да друго полувреме гледа са лажном акредитацијом. Уместо да је отишао на трибине, Тошић је са лажном акедитацијом и скривен испод капуљаче гледао меч из тунела за шта по правилнику следи казна од седам до 24 меча. Клупа Фенербахчеа га је пријавила четвртом судији који га је видео и прибележио га у записник. Дакле, Тошићеве муке су тек почеле јер се понео аматерски…

“Извињавам се свим навијачима, својим саиграчима и жао ми је због свих запослених у клубу. Био је то потез који себи не сме да дозволи искусан играч попут мене. Бешикташ ми је у срцу и извињавам се свима. Поштујем Ван Персија и све што је урадио у каријери, без сумње је велики играч, али понашање на терену је било провокативно и изненадио ме је. Надам се да ћете ми сви опростити и ја ћу наставити да будем уз вас. Највећи Бешикташ“, написао је Тошић на друштвеним мрежама.

Али шта ће бити са Ван Персијем? Има ли казне за холандску простачину која је јуче прешла све границе?  

Није Тошић једини који је био на мети провокација искусног Холанђанина. И Бешикташов офанзивац Огузан Озјакуп је провоциран од стране Фенеровог нападача. Сукоби некадашњих саиграча из Арсенала су почели у деветом минуту када је Ван Перси гурао и псовао Озјакупа.



После непуних пола сата игре га је оборио на земљу, па му је плазио језик.



“Врхунац” Ван Персијевог неваспитања је уследио приликом прославе гола. Ван Перси је намерно дотрчао до Озјакупа и проклизао поред гледајући у њега.



Иначе, њих двојица су некада играли у Арсеналу. Чак су били и пријатељи. Барем је Озјакуп мислио тако када је 2013. године делио фотографије на друштвеним мрежама на којима је у друштву Ван Персија.

“Са неким играчима сам био пријатељ. Више нисам… То се данас променило. Некада је потрбено много времена да видите нечије право лице”, поручио је Озјакуп после меча.

Из Бешикташа грме и траже казну за Ван персија с обзиром да је судија пао на испиту и пропустио да искључи Холанђанина. Посебно их пече Ван Персијем гест када је ставио руку у гаће и окренуо се према Тошићу провоцирајући га.

За нешто слично је Бешикташов нападач Паскал Нума 2002. године кажењен суспензијом од седам месеци због чега је клуб морао да раскине уговор са њим.

У Бешикташу се питају: Да ли исти закони важе и за Фенербахче и за Ван Персија?

Много тога је претходних година испричано о протекцији турске државе и турског Савеза у односу на Фенербахче, а најчешће је Бешикташ бивао тај који је оштећен. Ако је Нумакажњен са седам месеци, шта онда чека Ван Персија? 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар