Лијепе су ти изјаве, али мали ће играти...

Пред Серхиом Агуером су три кључна месеца. Хоће ли Гвардиола да активира највећу бомбу прелазног рока лета 2017. године...?!

Фудбал 08.02.2017 | 10:00
Лијепе су ти изјаве, али мали ће играти...
Добијамо ли то случај Агуеро? После свега што можемо да видимо и чујемо последњих дана изгледа да је тако. Најбољи стрелац Манчестер Ситија седи на клупи, Габријел Жезус игра уместо њега и даје голове, а Гвардиола га хвали, док за све то време медији на Острву пишу о интересовању Челсија и Интера за сјајног Аргентинца.       

Грађани су јуче савладали Свонси голом Жезуса у надокнади времена. То је трећи гол младог Бразилца на три утакмице Премијер лиге откако је стигао из Палмеираса. Његов укупни учинак откако је обукао дрес Плаваца: 278 минута, три гола и две асистенције. 

Да ствар по Агуера буде гора Жезус је управо упао на његово место у тиму. А после свега Пеп Гвардиола само сипа похвале на рачун своје најновије аквизиције.

"Дечко зна много тога, са лоптом и без лопте. То је прави играч за шеснаестерац, има инстинкт за гол".

Па како ће се онда Серхио вратити у стартних 11? Делује, врло тешко. И делује да је и он сам свестан тога...

"У наредна три месеца трудићу се да помогнем клубу колико могу, а онда ће Сити одлучити да ли има места за мене или не. Желим да останем, уговор ми истиче да три године и срећан сам. Чекам шансу, а видећемо на крају сезоне шта ће се десити", рекао је Агуеро синоћ заББЦ. 

Спекулише се да су Кун и Пеп у тихом рату, но то није спречило шпанског стручњак да похвали ову изјаву:

"Савршена реакција! Знам, сигурно му није лако да се ди на клупи". 

Британски листови редом анализирају и констатују да трећи најбољи стрелац у историји Ситија са 154 гола није Пепов миљеник и да га је овај изоставио из многих важних утакмица ове сезоне, почевши од оне против Барселоне на Ноу Кампу. Такође подвлаче да екипа, за дивно чудо, бележи боље резултате када Агуера нема у стартних 11.

Бивши играч Манчестер Јуњатеда, сада стручни консултат енглеских ТВ станица Фил Невил, нема ни најмању дилему.

"Гвардиола је све написао на зиду. Једноставно, не симпатише га. Кун каже да ће покушати да помогне екипи до краја сезоне, али не, не верујем да ће бити срећан".   

Због свега што се дешава око Серхија Агуера млади Жезус је у доброј мери у ругом плану, мада заправо заслужује да буде на пиједесталу после онога што је показао на старту премијерлигашке каријере. Он је, како и треба да буде, с обе ноге на земљи...

"Како се осећам? Сјајно. Хвала свим добрим људима који су ми помогли да се брзо навикнем. Мислио сам да ће бити теже у Енглеској", поручио је у краткој изјави за медије у својој домовини Габријел Жезус. 

Манчестер Сити је Серхиа Агуера довео из Атлетика 2011. године за 36.000.000 евра. Његова тржишна вредност је сада 60.000.000 и евентуална продаја сигурно не би ишла лагано. Ипак, клубови који се тренутно помињу као заинтересовани немају проблема са финансијама. За Челси се зна, ако га заиста жели неће жалити милионе, док Интер сада има Кинезе који могу да искеширају колико се тражи. Било како било мораћемо да сачекамо лето па да видимо каква је Пепова коначна одлука. За сада можемо само да се вратимо мало уназад и подсетимо на његове претходне "жртве" када су нападачи у питању. У Барселони је то био Златан Ибрахимовић, у Бајерну Марио Гомез - тражио да му доведу Гецеа уместо њега. Не воли човек класичне нападаче, то смо знали, али шта ли му толико смета код Куна Агуера, то за сада не знамо...    

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар