Контеова нарав: Када нешто не иде како треба, спреман сам да убијем некога!

Сјајни Италијан о невероватном успону Плаваца, слепом веровању у свој рад и томе како је укротио Дијега Косту...

Фудбал 08.02.2017 | 09:30
Контеова нарав: Када нешто не иде како треба, спреман сам да убијем некога!
Када помислите на овај тренутни Челси, прво што вам пада нису ни Дијего Коста, ни Роман Абрамович - већ само Антонио Конте. Темпераментни Италијан је био баш оно што је потребно успаваном гиганту да се експресно опорави и утаба пут ка шестој шампионској титули.

Бивши селектор Азура често пада у ватру поред аут-линије и ради нешто што му ван терена не би пало на памет, али можда је баш такво његово понашање било кључно да овај тим Плаваца постане оно што јесте у овом тренутку.

"Када видим да нешто не иде како треба, спреман сам да убијем некога!", уз осмех поручује Конте, али вероватно свестан да у томе ипак има пола истине.

Колико је посвећен детаљима показује и чињеница да је Мозеса заменио у финишу меча само због тога што он и Канте нису испоштовали постављање на терену код корнера.

"Био сам љут због тога што је Канте требало да буде на Мозесовом месту, који је отишао у казнени простор да покрије Арсеналовог шестог играча. Он није требало да буде ту, пас сам га заменио Алесијом. Канте је изванредан, он доноси много квалитета, али би требало да додатно надогради своју игру. Његов први пас је увек хоризонталан, а мора да буде вертикалан. Био сам као он, тако да све разумем. Он је стварно добар момак, увек помаже колегама, био је наша велика куповина, иако је често уморан када дође до гола. Он је још увек млад и може да се побољша", рекао је Конте.

Његов омиљени систем 3-4-3 унео је револуцију у Челсијеву игру, али и у енглески фудбал.

"Слепо верујем у оно што радим. Победили смо у прве три утакмице, али ми се није допала наша играч. Било је деликатно време, али не и драматично. Гледајући прошлу сезону, овај тим има практично исте играче, али не можеш одмах ружно паче да претворишу лабуде. На крају смо нашли баланс, а слепа вера у сопствене идеје нам је помогла. Направио сам неке важне одлуке".

Са девет бодова предности на врху табеле титула делује више него близу.

"Не постоји ни један тим који ме превише брине, у томе ми помаже играчко искуство. Освојио сам Лигу шампиона, али сам падао на другим испитима и још сам одличнији да победим. Не може се говорити о титули, јер се свашта може догодити. Морамо да останемо мирни. Ето, Манчестер Сити је победио Свонси два минута пре краја, а ја бих волео да је било нерешено".

Еден Азар игра спектакуларно.

"Он има невероватан таленат и заиста игра константно добро".

Смирила се ситуација у вези са Дијегом Костом, чију је нарав темпераментни Италијан успео да смири.

"Био сам врло јасан са њим, подигао сам глас и он је то разумео. Сада је све савршено", закључио је Конте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар