Вучелић поручио са Кипра: Побиједићемо!

Председник Партизана говори о шансама клуба да игра европска такмичења следећег лета. Извињава се Фалију Рамаданију и верује да ће црно-бели освојити титулу.

Фудбал 07.02.2017 | 22:00
Вучелић поручио са Кипра: Побиједићемо!
За Милорада Вучелића, припреме на Кипру су прве као председника ФК Партизан, од када је крајем октобра победио на изборној Скупштини.

Први човек црно-белих, заједно са најближим сарадницима у управи клуба, стигао је у посету играчима и стручном штабу у Лимасолу. Вучелић ће одгледати две утакмице и у четвртак се вратити за Србију и поново посветити обавезама које има у Београду.

Причу са председником Партизана почели смо актуелном, али нимало лепом темом - суспензијом црно-белих из међународних УЕФА такмичења. Месец дана од шокантне вести из Ниона и поражавајуће одлуке Европске фудбалске уније, челник клуба из Хумске је оптимиста.

"Мислим да ће Партизан на лето играти у УЕФА такмичењу. Не могу да обећам, али сам 90 одсто сигуран у такав исход. Да смо клуб из Молдавије, био бих уверен, али пошто смо из Србије, онда не могу да тврдим", рекао је Вучелић новинарима.

"Све разговоре које водимо и информације које добијамо, говоре нам да ће исход бити позитиван за Партизан. Сви 'страни листови који излазе на српском језику' пишу да је одлука дефинитивна - не знају, није тачно. Они навијају да коначна одлука буде против црно-белих. Преузели смо низ контаката, два адвокатска тима се боре за победу Партизана у ЦАС-у".

Суд за спортску арбитражу је на свом званичном сајту пре неколико дана објавио списак актуелних предмета, али на њему нема случаја Партизан.

"Ми идемо на могућност поравнања и то је деликатан проблем. Од снаге аргументације зависи и исход могућности поравнања", објашњава председник клуба из Хумске.

"Аргументација је на страни Партизана, што се тиче дугова - то је разрешено. А, што се тиче проблема пореза, јасно је да је ту направљена једна велика грешка. Партизан је имао један репрограм, а онда је ушао у други, јер су то дозвољавале законске могућности. Није било прекида репрограма, појавиле су се нове могућности... Прелазак на други репрограм био је неуобичајан за њих (за УЕФА прим. аут). Адвокати црно-белих кажу да ни та чињеница не би требало да представља проблем", напомиње Вучелић.

Да ли је Партизан направио грешку?

"Није било грешке. Само је документ о репрограму каснио у лавиринтима администрације, али не Партизанове", уверава он.

Колико је реално да дође до поравнања?

"То је најидеалније решење. Ако има добре воље, све ће бити у реду. Адвокати нас уверавају да ми можемо добити и на ЦАС-у. Ако дође до суда, одлука ће бити касније, а ако се иде на поравнање онда ће одлука бити донета раније".

У једном интервјуу сте ишли толико далеко, да сте изјавили да ћете извршити колективно самоубиство ако Партизан не буде играо Европу?

"То је било иронично изречено. Нама је циљ Европа, она нам обезбеђује финансије. На основу писања појединих медија, не знам да ли је људима мило или криво што се Партизану све ово дешава. Имам осећај као да им је боље када је Партизану све горе. То чак нису ни звездаши, што бих донекле разумео".

Шта ако одлука буде негативна?

"Тешко ми је да на то помислим, због тога чинимо све што можемо, а мислим и да ФСС исто ради да све буде у реду".

Како ћете издржати финансијски до краја сезоне, јер у овом прелазном року није било планиране продаје играча и прилива новца у клупску касу?

"Чујем да смо изгубили седам милиона. Не знам како неко може да изгуби нешто што није имао. То би исто било као да ми кажете да сваког месеца губите новац јер не пишете за 'Вашингтон пост'. А, када вас неко пита, па што не пишете, ви ми одговорите да вас нико није звао и да не знате енглески језик. Партизан изгубио седам милиона евра!? Немају наши играчи више ту цену... Прво због репрезентације и лоших резултата, па због нашег и Звездиног резултата у Европи", подсећа Вучелић и додаје:

"Сада није било трансфера, али биће их на лето. Партизан до тада може финансијски да издржи. Подсећам вас на спонзорски уговор који смо потписали, али он није довољан. Биће их још, надам се томе. Такође, Партизан можда сада заврши неки трансфер, који ће се реализовати на лето", рекао је Вучелић и изненадио следећом реченицом:

"Морам да кажем да су оптужбе, које сам изнео ја и појединици из управе Партизана на рачун Фалија Рамаданија, биле добрим делом неосноване. Људи у Србији су нас обманули. Сада, када су ми познати сви ти елементи уговора, договора, помоћи, тражења бивше управе, јасно ми је да је Рамадани најмање крив. Фактор родитеља је озбиљан проблем и немогуће га је избећи. Ово је прилика да се извиним Рамаданију".

Да ли у сарадњи са Рамаданијем видите могућност решавања финансијског проблема у клубу?

"Да, уколико буде потребе, али без прављења ранијих грешака да отац од следећег трансфера узме 50 одсто, ми и менаџер 20...", изјавио је Вучелић, очигледно мислећи на случај Андрије Живковића.

Колики је дуг Партизана на крају 2016. године?

"Мањи је. Ако узмемо у обзир да је Партизан платио седам милиона претходних обавеза и сервисирао све, дуг би значајно био мањи".

Да ли и даље имате проблема са опозицијом или је дошло до приближавања мишљења, можда чак и сарадње?

"Видели сте најаву штрајка синдикалне организације ФК Партизан. То је инструментализовано, јер како другачије објаснити то што они знају каква је ситуација у клубу, а траже да им се исплате заостаци од претходне управе. Плате су редовне, а ми ћемо се трудити да и тај дуг временом измиримо. Постојало је закашњење од четири плате, сада су три. А, они штрајк најављују у смирај прелазног рока, да још више оборе цену играча", рекао је Вучелић.

Председник црно-белих се залаже за добре односе са такозваном опозицијом у клубу.

"Волео бих да се нормализују односи, али је и даље све затегнуто. Прошли понедељак је било рочиште по једној Бјековићевој тужби. Изгубио је! Како очекивати од некога ко вас води на суд, да с њим сарађујете. Бјековић има три тужбе. Једна је одбачена као неоснована, од друге су одустали сами адвокати, а трећа је кривична пријава око Скупштине. Биће спектакл. То су спорови које ми не можемо да избегнемо. Чули сте њихове изјаве поводом Европе...", подвлачи Вучелић и оптимистички одговара на последње питање:

Да ли Партизан може до титуле?

"Има два дербија - може!"

ПРЕЖИВЉАВАЊЕ

"Други клубови ЈСД Партизан преживљавају. Најкритичнији је ватерполо, а о томе је причао већ Андрија Прлаиновић. Не може се без помоћи државе. Не може ни фудбал", упозорава председник ЈСД Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

07.02.2017 21:21

Говедо маторо комуњарско.

ОДГОВОРИТЕ