Човић одговорио Терзићу: Ех, да ми је твој буџет!

Занимљиво "препуцавање" челника Фудбалског и Кошаркашког клуба Црвена звезда мтс. Ево шта је Човић одговорио Звездану Терзићу.

Кошарка 08.02.2017 | 08:45
Човић одговорио Терзићу: Ех, да ми је твој буџет!
Отворен је нови "фронт" у Црвеној звезди и то на релацији челника клубова у два најпопуларнија спорта - фудбалу и кошарци!

Најпре је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић приметио да је кошаркашки клуб, по буџету, међу ТОП 20 у Европи, као и да је бесмислено поредити фудбал и кошарку, јер се она "игра у три земље у Европи".

Очекивано, добио је одговор од првог човека КК Црвена звезда мтс Небојше Човића, који је негирао да клуб има толики буџет о којем прича Терзић, као и да би "волео да КК Звезда има исти буџет као ФК Звезда".

"Прича о буџету не стоји. Када би се рангирали, видело би се најпре да у Евролиги не учествује 16 најбогатијих клубова. Друго, КК Црвена звезда има далеко мањи буџет од свих клубова у Евролиги, као и од многих клубова из ФИБА Лиге шампиона и Еврокупа", рекао је Човић за "Информер".

Човићева порука Терзићу је и да би требало да сви раде у интересу спортова у којима су ангажовани, а да се не баве поређењима.

"Кошаркашки клуб Црвена звезда и ја као председник не бавим се било каквим поређењима нити анализама ко игра фудбал и где, али искрено бих волео да КК Звезда има приближан буџет који има ФК Звезда, па макар он био и на 301. месту у Европи. Такође бих искрено волео да ФК Звезда има буџет и дође у првих 10 у Европи. Но, тешко је поредити фудбал, који је једини комерцијални спорт, са кошарком и било којим другим спортом", додао је Човић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар