Храном излијечио Кронову болест

Слободан Бркић (37) из Рогатице примјер је човјека који је самоодрицањем, упорношћу, окретањем природи и њеним законитостима и невероватном борбом за живот побиједио скоро непобједиву Кронову болест која напада дигестивни тракт, доводи организам до потпуне исцрпљености, пада имунитета и мршављења и кобно се завршава код обољелог.

Република Српска 06.02.2017 | 20:28
Храном излијечио Кронову болест
„Кад сам сазнао да болујем од ове опаке болести обратио сам се љекарима, који су сумљичаво вртили главом и предложили су ми, поред опробаних лијекова и биолошку терапију за коју бих морао издвојити 20.000 КМ које једноставно нисам имао. Болест је таква да уноси нервозу и неизвосност у пацијента, што се преноси и на породицу и на околину, па човјек пада с ногу“, прича Бркић.

Љекари су Слободану рекли да проба са том терапијом која исто тако не гарантује потпуно излијечење. "Окренуо сам се тада мајци природи тражећи у њој спас и вјерујући да је Бог дао лијек за сваку болест“, каже Бркић.

Он је почео да примјењује народну медицину одрекавши се прво куваног, прженог и сушеног меса, затим хљеба и јаја и свега што је термички обрађено.

Прије двије године у вријеме кад је болест ухватила маха, Бркић је са 80 спао на 58 килограма и тешко се кретао. „Моја терапија је једноставна; измијенио сам начин исхране хранећи се сировим намирницама без употребе јела животињског поријека, осим некуваног млијека и сирева од њега. На мом јеловнику се нашло суво и свјеже воће, поврће, орашице, сјеменке, разне мјешавине од овога и природни сокови без шећера", прича о свом новом начину исхране овај Рогатичанин.

Бркић објашњава да ове намирнице у комбинацијама са сусамом, циметом, мљевеном љутом паприком и осталим природним зачинима дају организму невјероватну енергију, чисте цријева од паразита и не оптерећују их вишечасовним варењем.

„Човјек добија енергију која му је потребна, снагу да ради, креће се, вољу да преброди све препреке. Постао сам здрав човјек и не намјеравам никад више да се вратим сувом месу, пљескавицама, питама и масним зачињеним јелима, јер нам је природа дала здравље, само га треба узети.

Овом бившем болеснику вратила се и тежина од 75 килограма. Ван сезоне једе и прскано воће, само га пола сата потопи у раствор минерала зеолита који га очисти од пестицида и хебрицида.
Ево и Слободановог јеловника. Доручак – клице од пшенице, јечма, зоби, ражи, мало воћа уз цимет и ким. Спрема, каже, и мјешавине од свега овога. Ручак – салате са сјеменкама, орашицама, бадем, орах, љешник, сјеменке од сунцокрета, тикве и све то са хладно цијеђеним уљем. Вечера – свјеже воће, сушене крушке, јабуке, шљиве, датуле, грожђице уз природне сокове. Бркићев савјет: користите најљућу праприку, одлично чисти цријева од паразита.

А оних 20.000 КМ што је требало да да за терапију, Бркић је обезбједио уз помоћ кредита и на четири километра од Рогатице саградио мало Етно-село "Зилићина". У његову дрвену колибу долазе сви они који се интересују за лијечење ове болести и он им даје савјете за здраву исхрану, испробану на свом примјеру.

БН телевизија

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ђедо

07.02.2017 11:32

Честитам Слободану! Мајка природа је наш живот, наше здравље, наша душа ... све!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

07.02.2017 14:19

Свакако...

Name

Нена

07.02.2017 14:21

Природа је најбољи лек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

07.02.2017 19:47

Свака цаст, зелим му дуг и здрав зивот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сандра

08.02.2017 20:20

Браво Слободане,свака ти част велики си човјек не може то свако,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабина

16.07.2018 22:04

Свака вам цаст! Моје је дјете оболило од цхронове болести прије двије године,а уз то има и увеитис. Љеци се у Загребу и Ријеци. Занима ме како бих могла доци до вас по савјет??? Хвала!!!!

Name

весна

29.07.2018 20:40

халло имам церку стара 23 године, сумњају на хронову болест ранког црева, доктор само болове у стомак нема проливима редовну столицу,реците ми јел је ова болест опаса и мозе ли се излецити

Name

Радислав

05.12.2017 19:15

Ово нема везе са мозгом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

25.02.2018 15:17

Слазем се! И сама болујем од Кронове болести.

Name

Yони

10.12.2018 16:58

Ова храна сто он каже је тотално супротна ономе сто треба да се једе..Крон не ради свакога исто,могуће је да њему ово одговара,само људи ниси информисани па ће поцети овако да се хране и онда направити још већи проблем!код Крона сам препознас намирнице које ти сметају!!...и најбитније је да оправис цријева и психу..Много људи то има а да и не зна..

Name

Дајана

28.12.2017 13:10

Добар дан,имам слицан проблем од једном су поцели болови у стомаку око пупка И десна страна, била сам у болници 6 дана И сумњају да ми је упаљено танко црево потом сам изасла куци . Сутра требам вадити налазе ал непрестално боли вољела би да то лецим на природан нацин помоцу хране молим вас помозите. Хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yони

01.06.2018 23:09

Кронова болест се никоме не манифестује исто! Тако да ти је мој предлог,да надјес доброг човјека тј доктора у мом случају је то Дино Тарабар ради на ВМА у Београду..слушај свој организам и доктора!.болест може да се доведе у ремисију храном али некад је потребно узети и лијекове,кортикостероиде итд..зависи колико је Кака упала!

Name

нанакако могу

17.09.2018 12:04

како могу добити бр тел

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

13.11.2018 13:04

Не завршава се кобно,лупате глупости,незналице,ал коментаре не смете да објавите,стидите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрки71

11.07.2019 10:49

Дугогодисњи сам пацијент цхронове болести и улцерозног колитиса.И сто је наведено у тексту истина је.ја сам понекад и до 6 година имао ремисију,све док те стрес или нека траума не ухвати.Тада се активира тј слузи као обарац за болест. Има један рецепт који је добар поготово кад су крварења и проливи присутни.. 1.Дрвени тј медицински активни угаљ.2.Глина бентонит или нека друга јестива,3.пектин од јабуке,теско га набавити,неко га и прави(иди на гоогле или YоуТубе)4.сјеме и љуска индијске боквице.5Сјеме лана..6 унутарња кора од бријеста дрвета7.лист нане/менте 8љута паприка. Имас код др Никола марковиц његовој wебсите рецепт колико колицински да се узима.тј тамо стоји нпр.два дјела тога или тога.Ја сам узео да је дио 20 грама нпр...

ОДГОВОРИТЕ