Фејс зарађује на раскидима корисника

Фејсбук захваљујући статусима врло добро зна када окончавају љубавне везе његових корисника, а као свака компанија ту чињеницу ће и врло добро уновчити.

Свијет 06.02.2017 | 08:19
Фејс зарађује на раскидима корисника
Користећи алгоритме који прате ваше понашање на највећој друштвеној мрежи на свијету, Фејс ће усмјерити одабране клијенте управо ка вашем профилу како би достигли највећу маркетиншку зараду, пише Масхабле.

То наравно није тајна, али не дешава се сваки дан да сам Фејсу објави информације које указују на маркетиншки значајан период након раскида.

Према посљедњим откривеним подацима на сестринској страници Фацебоок ИQ, особе које су окончале љубавну везу углавном не трче како би објавили свој статус у “снигле”. Такође, након објављивања статуса по правилу слиједи агресивно посјећивање Фацебоока.

Истраживачи Фацебоок ИQ-а тврде да корисници, њих три четвртине, овисе о друштвеној интеракцији са пријатељима и породицом како би надокнадили вријеме које су донедавно трошили са својом бољом половином.

Дакле, кориштење Фејсбука значајно расте (и до четири пута више) у данима након прекида везе.

Оно што је преломно јесте да Фејсбук охрабрује своје клијенте да рекламама бомбардују управо оне кориснике који су остављени или који су оставили донедавно најважнију особу у животу.

Фацебоок ИQ савјетује клијенте да корисницима након раскида приступају на мобилним уређајима јер ће у том периоду бити најмобилнији. Такође, препоручује се нуђење нових искустава јер особе које су изашле из љубавне везе желе да искусе оно што су пропустили или што до сада нису могли или смјели.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синдикат

06.02.2017 08:40

Фејс цисто срање немам га и нецу га имати и ниста нисам пропустио

ОДГОВОРИТЕ