Плафон пао на дијете (2), а нико крив!

Права драма одиграла се 29. јануара увече, када се у стану у згради у улици Партизанске авијације на Бежанијској коси обрушио плафон у дечијој соби, у којој је у том тренутку спавао двогодишњи дечак!

Србија 05.02.2017 | 18:46
Плафон пао на дијете (2), а нико крив!
Маша З., мајка двогодишњег С. З., за „Ало!” каже да је кобне ноћи нешто после 22 сата чула буку и потом угледала облак прашине како избија испод врата дечије собе.

"Одмах сам улетела унутра и укључила светло. У први мах нисам ништа могла да видим од прашине, само ножице мог сина, који ни гласа није пуштао. Одсекла сам се", присећа се Маша стравичне ноћи.

Газећи по великим комадима малтера који су били свуда по поду, са страхом је прилазила кревецу, прибојавајући се најгорег.

"У својој глави сам већ видела сина крвавог. Тај страх вам не могу описати. Срећом, он је све преспавао и остао је неповређен. Одмах сам га узела у руке и у паници почела да га прегледам, док су моја трогодишња ћеркица и други син, који има шест година, плакали поред мене страхујући за свог малог брата", прича нам Маша, која дуго није могла да смири дечицу.

Исте вечери звала је градско стамбено и објаснила шта се догодило. Међутим, они су јој рекли да нису надлежни за њен случај јер до обрушавања плафона није дошло услед поплаве или земљотреса. Затим је позвала комуналну полицију, која ју је упутила на комуналну инспекцију.

"Одмах ујутру сам отишла код комуналних инспектора и објаснила цео случај. Рекли су да нису надлежни и упутили су ме код грађевинског инспектора, који је такође тврдио да није надлежан. На крају су ми саветовали да се консултујем са правником", објашњава Маша и додаје да ни тамо није успела да пронађе адекватног саговорника.

"Рекли су ми да нађем доброг адвоката и да тужим фирму која је градила зграду. Узалуд сам објашњавала да је моје дете пуком срећом избегло смрт. Упитала сам шта би било да је недајбоже мој син страдао, на шта сам добила одговор да би то био - несрећан слуцај", каже она.



Наравно, истог дана позвала је и предузеће „Имел”, које је 2006. године изградило објекат у којем живи са својом породицом.

"Од њих смо купили стан у марту 2007. Звала сам их одмах ујутру и рекла им да ми се обрушио плафон у соби у којој ми спава дете, а са друге стране сам само чула жену која изговара: И?!... Шокирана сам поновила шта се догодило, а она је узела моје податке и рекла да ће неко контактирати са мном."

Сати су пролазили, међутим, Машу нико није позвао.

"Око 14 часова сам их опет позвала и рекли су ми да будем стрпљива! Сат касније су ме назвали и рекли да је гаранција на стан три године и да је то све", прича у неверици мајка, која свакодневно страхује да ће се овако нешто поново догодити.

"Моје дете је, срећом, извукло живу главу, али ко гарантује да сутра неће пасти плафон у другој соби или код неког од комшија", пита се Маша док тужно гледа у дечију собу.

"Чекам да дођу мајстори да провере све плафоне. Нико од нас не спава ноћима! Имам свој стан који сам поштено платила у нади да ћу безбедно у њему подизати децу, а ето, умало изгибосмо, а нико надлежан", огорчена је саговорница која планира да тужи фирму која је градила зграду.

(Ало.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Стрпљен, спашен

05.02.2017 17:52

Сад ће Миле да доведе Трамповог брата грађевинца, има да обнови сваки стан гдје је СРБска нога крочила. Само мало стрпљења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.02.2017 18:13

Слично се дешавало и дешава у црвеним зградама у Лазареву/ Буџаку у Бањалуци код Енергопетрол пумпе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича Глиша

05.02.2017 19:23

То је нажалост реалност савременог "грађевинарства". Само могу замислити шта би било са зградама савремене градње приликом озбиљнијег земљотреса, све је дивно пројектовано а шта је уграђено?????

ОДГОВОРИТЕ