Вујовић: Новак је бољи од Вучића, а Косово смо изгубили...Нажалост!

Прослављени рукометни тренер Веселин Вујовић говорио је за "Вечерње новости" о стању у српском спорту, политици, односу са комшијама…

Остали спортови 07.02.2017 | 20:15
Вујовић: Новак је бољи од Вучића, а Косово смо изгубили...Нажалост!
Вујовић је истакао да је често био жртва неких неспортских ствари, али да није изгубио веру у Србију.

"Од 17. године сам у Шапцу, 38 година у Србији, ово је моја земља, без обзира на све ружне ствари које сам доживео у спорту, од обичног човека ништа никад ружно нисам чуо. Али овде се брзо одричемо квалитета, а својатамо успехе. Критикује се Ноле, наш највећи спортиста. Слави се неки инжењер који је успео у свету а овде није добио ни стипендију. Рукометаши су супер кад победе Хрвате у Београду. А они после годинама немају роминг, па се угасе чим изађу у иностранство, одједном су недоступни", рекао је Вујовић за "Вечерње новости".

Наша земља се тренутно налази у кризној ситуацији са Косовом, али 56-годишња легенда југословенског рукомета истиче да не би требало увлачити политику у спорт.

"Још када им је призната рукометна лига доле, желео сам да је освојим са српским тимом. Рекао сам: 'Дајте ми екипу у Митровици, да победим Косово'. Исто је и сад. Пустите их да се баве спортом. Доћи ће дан када ће морати да се одигра Србија – Косово. Не знам да ли ћу доживети да то буде без крви и лудила, матор сам. Али зарад ових млађих – изађи, победи их, покажи да си бољи и нек' иде живот. Без обзира на сав труд, Косово смо изгубили. Не може неко њима да прода њиву па у кафани у Чачку наручује 'Ој, Косово'. Оно се не брани из Србије, већ доле. Никад неће бити новог референдума, и онда мораш да прихватиш ствари".

Случај у Хрватској је много другачији.

"Додворавају се увредама на рачун некога ко је државни непријатељ како би дошли до функције. Ја не могу посматрати неког као државног непријатеља кад тамо имам пријатеље. Не причам сада о колегама, али међу људима који имају такав речник многи би желели да им се дигне споменик, а нису заслужили ни име на гробу".

Било је понуда и да уђе у политику.

"Покојни Зоран Ђинђић је лично долазио три пута у Шабац да би ме ангажовао. Имао сам чланску карту са бројем 37. Ваљда му је требало људи који нешто умеју и знају, а ја демократа. Тада су врло популарни били радикали, па се правила коалиција да се победе. Нисам се слагао са њиховом политиком, али ако толики људи за њих гласају, можда моја политика није добра. Пустите их да буду на власти, па нек их пљује онда онај ко их је изабрао ако не ваљају".

А на коментар да се, рецимо, Новак Ђоковић не наљути када грешком кажу да је из Хрватске, одговорио је:

"Ђоковић је бољи амбасадор од Вучића и многих других који нас представљају у свету. Највећи спортиста кога смо икада имали!", закључио је Вујовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар