1.000 планинара у Походу на Пјеновац

Око 1.000 планинара из региона учествовало је у данашњем "Походу на Пјеновац", који традиционално, прве недјеље у фебруару организује Планинарско-еколошко друштво "Ацер" из Власенице.

Република Српска 05.02.2017 | 14:40
1.000 планинара у Походу на Пјеновац
Планинари су кренули јутрос у поход око 9.00 часова од пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, стазом дугачком 15 километара преко најљепших предјела Јавор планине, до Пјеновца у општини Хан Пијесак.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва Драган Илић рекао је Срни да је ове године у походу учествовало 50 планинарских друштава из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске и Македоније, те да је ова манифестација, по масовности учесника, јединствена у региону.

"Послужило нас је и вријеме, које је било сунчано и релативно топло. Стаза је била идеална, на појединим дијеловима са нешто више снијега, али није било проблема да је сви учесници савладају", додао је Илић.

Директор Туристичке организације општине Власеница Ненад Лелек рекао је да се ова спортско-туристичка манифестација одржава од седамдесетих година прошлог вијека, те да је уписана у календаре свих планинарских друштава у региону.

За све учеснике данашњег похода на Хан Пијеску је припремљен ручак код манастира у Пјеновцу.

Помоћ и подршку организацији манифестације пружила је и општина Власеница, уз бројне спонзоре.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

05.02.2017 15:34

Свака част веома лијепо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цветковиц Гордана

05.02.2017 16:24

Ви сте супер свака вам цаст ,

ОДГОВОРИТЕ