Ролингстонси у мају гостују у Сарајеву?

Град Сарајево преговара с организаторима концерта о доласку чувене британске рок групе “Ролингстонс” у Сарајево, потврдио је помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт Рамиз Кадић. Концерт би требао бити одржан у мају ове године на стадиону Кошево.

Босна и Херцеговина 04.02.2017 | 16:21
Ролингстонси у мају гостују у Сарајеву?
Како је истакао Кадић, идеја о одржавању концерта је првенствено жеља легендарног фронтмена групе Мика Џегера, пише Клиx.ба

"Џегер је путем посредника изразио жељу да дође у Сарајево и направи концерт за нашу регију. Један загребачки менаџер је разговарао с њима, послије је комплетна организација дошла код мене на преговоре и рекли су ми да Мик Џегер искључиво у Сарајеву жели да одржи концерт у регији", рекао је Кадић.

Према ријечима помоћника градоначелника за образовање, културу и спорт, Сарајево је понудило упола мањи износ него што је Загреб раније платио за њихово гостовање.

Град Сарајево је 26. јула прошле године прихватио молбу организатора концерта те је одлуку о прихватању почасног покровитељства потписао градоначелник Сарајева Иво Комшић који је за Клиx.ба такође потврдио да су током љтњих мјесеци 2016. године почели интензивни преговори о одржавању концерта.

У одлуци се наводи да би одржавање концерта требало привући публику широм Балкана и Европе.

Градоначелник Сарајева је, цијенећи значај одржавања једне овакве манифестације, донио одлуку о прихватању покровитељства без финансијске обавезе града Сарајева.

До сада су Ролингстонси гостовали у Хрватској и то два пута, оба у Загребу - 1976. и 1998. године. Бенд на челу с фронтменом Миком Џегером наступао је и пред београдском публиком у јулу 2007. године.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Жељко Комшић

05.02.2017 16:30

Ма, хајте молим вас...

ОДГОВОРИТЕ