Трамп ми обећао да неће укинути санкције

Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко тврди да јој је председник САД Доналд Трамп, током приватног састанка на маргинама Молитвеног доручка одржаног у четвртак у Вашингтону, обећао да САД неће укинути санкције Русији, док се Москва не повуче из Украјине.

Свијет 04.02.2017 | 16:28
Трамп ми обећао да неће укинути санкције
Сајт Политико, позивајући се на наводе људи који су слушали обраћања Тимошенкове на скуповима "Херитидз фондације" и "Хадсон института" одржаним после Молитвеног доручка, преноси да је Тимошенкова одржала кратке састанке са Трампом и потпредседником САД Мајком Пенсом.

Неименована особа, која је разговарала са бившом украјинском премијерком након њеног састанка са Трампом, наводи да је Тимошенкова "дефинитивно дошла са малог састанка очи у очи са Трампом донекле мирнија у вези са целом ситуацијом".

Према тврдњи Тимошенкове, за коју Политико наводи да је сада посланица која се противи председнику Петру Порошенку, Трамп ју је уверио да "неће напустити" Украјину.

Иако је Трамп у току предизборне кампање навео да би размислио о ублажавању санкција Русији, Тимошенкова је рекла да ју је шеф Беле куће уверио да неће учинити такав потез, све док се Русија не повуче из Украјине.

Наводи се да је нејасно је да ли је Трамп мислио на повлачење руских снага са Крима.

Тимошенкова није изнела више детаља на два поменута скупа у Вашингтону, којима се могло присуствовати искључиво уз позивницу, без присуства новинара.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немогуце.

04.02.2017 18:44

Да Трумп легализује крађу,знасе цији је био КРИМ. е мацкице морат цес јос сацекати.

ОДГОВОРИТЕ