Постигнут споразум о стабилности и миру

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изразио је наду да ће споразум о уређењу околине моста у Косовској Митровици, који су ноћас постигли представници Приштине и Срба са Косова, гарантовати стабилност и мир.

Србија 04.02.2017 | 10:30
Постигнут споразум о стабилности и миру
Он је изразио увјерење да је тај договор увод у нову фазу спуштања свих тензија.

"Мислим да смо захваљујући доброј и паметној политици наше државе успели да сачувамо стабилност мир и најважније стабилност Срба на северу и на простору Косова и Метохије, да људи могу да се осећају сигурни и безбедни", рекао је Стефановић за ТВ "Пинк".

Он је додао да треба сачекати званично саопштење да би се видели сви детаљи тог договора, али да се нада да је то увод у смиривање тензија и остваривање мира који је "неко желио да сруши".

"Људи могу да буду задовољни јер Србија гради и шири стабилност, не само на својој територији, него и у региону", рекао је Стефановић.

Он је навео да се поставља питање коме је била потребна тензија и све што се дешавало у посљедња три дана, јер то Србији најмање одговара, као и Србима на Косову и Метохји.

Он је критиковао намјеру појединих амбасадора да утичу на распоред полицијских јединица унутар територије Србије и запитао како им није сметало када је Приштина распоредила своју специјалну полицију у јужни дио Косовске Митровице.

Стефановић је оцијенио да је некоме у случају српског воза са фрескама и случаја моста одговарало да постепено подиже тензију, тестира стрпљење Србије или изазове да Србија уради нешто да би била оправдана можда нека нова "Олуја" и протјеривање Срба са сјевера Косова.

"Стално покушавају да нас увуку у неке сукобе, али Србија хоће напред, хоће стабилност и мир, да људи живе боље, да имају будућност, да буде више инвестиција за овај део Европе", рекао је он, наводећи да Србија жели разговор и са домаћим и страним инвеститорима.

Стефановић је истакао да заједница српских општина /ЗСО/ чини основу бриселског дијалога, да ће се о томе морати наставити разговори, и да то схватају и људи из ЕУ.

Што се тиче мигрантске кризе и инцидената који узрокују мигранти, Стефановић је рекао да мигранти, према којима се Србија понаша хумано и нормално, не могу да дивљају и да ће у том случају српска полиција бити веома оштра.

(Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Драган

04.02.2017 10:06

Напредњаци само дижу тензију. Косово су они давно пустили низ воду. Још док су се звали радикали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

04.02.2017 13:12

Свака ти је мјесту, управо тако како си написао.

Name

Ре

04.02.2017 13:27

Ето вас двојица сте бољи

Name

Гогац

04.02.2017 16:06

Заиста би било занимљиво сазнати ко [по имену и презимену] је уопсте наредио да се подигне тај зид. Ја сам увјерн да то нису урадили само Митривцани него јеw наредјење [и паре] досли из Београда. Мозда исти онај ко је нареwдио да онај 'сарани' воз крене за Митровицу онај ко је јуце наредјиво министреу плиције да 'сата' полицију по Србији и тиме излудјује амбасадоре

Name

Који демагози...

04.02.2017 10:10

Поново миришу багери у Србији, бит ће забавно гледати их како бјеже као тата им Слоба. Зашто нам Стефановићу не објасниш да "потпорни зид" већ данима сјеку и смањују на ниво будућег цвијећњака? Да је прије два дана, у вријеме крваве битке Вучића и Николића за Срце Србије у Бриселу, Косово пустило у функцију свој позивни +383 број?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

04.02.2017 15:00

Да није залосно било би смјесно! Преставници дрзавни власти у СРБији заиста вјерују да је народ луд када овакве сулуде изјаве дају!

Name

цвијет

04.02.2017 10:21

Пред изборе,Вуциц стално активан.....воз,ограда,ноцни састанци.Не зна се ни ста је било са пронадјеним орузјем које је "претило сигурности премијера" и ста је са 92 лица која су била сумљива у то доба при пронаску орузја.То треба Стефановиц радити,а не прицати о политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

04.02.2017 10:40

Србија фактор мира и стсбилности у региону добро феце Хадзифејзовиц и Србија и Хрватска доду само да истресу своје фекалије у Босну и ми се ма то палимо али како брзо одлазимо неце се ускоро имати ко палити на те фекалије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еско

04.02.2017 11:06

Висе политицари зеле тај мир због моста него онај народ ваљда се угледали на зидове у Палестини срамно шта од Титове југе направише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

04.02.2017 11:10

Зар је и Неша слина добио дозволу да нешто каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

томица и пријатељи

04.02.2017 12:48

Дали су Албанцима позивни број,па народ пласе да то не примете,али Румуни си дигли револуцију против превараната и лазова и та зараза стизе и код нас,Србија,Босна,итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј стабилност

04.02.2017 13:50

Цуј стабилност на Балкану.Сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Планина

04.02.2017 13:51

Тресла се гора јер родио се миш,кажу прво да немају ским разговарати и да албанци само нешта траже,не држе се договора и неће формирати ЗСО.Пре пар дана рекоше вучић и николић да албанска полиција није имала дозволу од ната за улазак на сјевер косова,па сад албанци са косова имају гранични прелаз са Србијом и царину док са албанијом немају,албанци имају полицију албанску а Срби немају,албанци имају специалну полицију,албанци путују са Косовским пасошем и улазе у Србију,Србија признаје пасоше и друга косовска документа,неће да фирмирају ЗСО,млате туку и прогањају Србе сваки дан,најављују спајање са албанијом,улазе у међународне институције самостално,добише позивни број,срушиће зид на мосту који је чувао Србе од терориста јер полиција и војска нато нису хтјели,вучић и николић рекоше да немогу са њима преговарати и да их ЕУ условљава,јуче секретар ната рече да косовској полицији није потребна нато дозвола за улазак на косово,данас се Срби као договорише а питање је шта?Нека искрено Срби боље и не заслужују јер не рече џабе Руски амбасадор да немогу они волети више Србију од Србије,Србије која признаје све косовско док Руси не. Каква брука,сада се спремите у Републици Српској да вучић испреговара и ваш нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарказам - 'Споразум у оквиру споразума

04.02.2017 14:44

Знаци сада се у оквиру постојецег тзв. 'Брислског споразума' правити 'мини' споразуми ??? Рециумо 'о стабилности', ' о изградњи јавних тоалета', 'садјењу траве' [и то за сваку сјеменку треба свецано потписати опсебан споразум уз гала руцак, итд, итд

ОДГОВОРИТЕ