ДК - Новак: Извините због лоше игре...

Новак Ђоковић није био задовољан игром у победи над Данилом Медведевим, којом је донео други поен Србији против Русије у Дејвис купу. Српски тенисер Новак Ђоковић увећао вођство наше Дејвис куп репрезентације у првој рунди овог такмичења против Русије пошто му је Медведев предао због повреде. Извињавао се нишкој публици...

Тенис 03.02.2017 | 23:51
ДК - Новак: Извините због лоше игре...
Ђоковићу је Медведев због умора предао меч при резултату 3:6, 6:4, 6:1, 1:0, па Србија после првог дана у Нишу има велику предност од 2:0.

"Не осећам се добро због рамена. Победа је победа, јесте да је предаја, а криво ми је јер гајим пријатељски однос са Медведевим. Његов дебитантски меч се, нажалост, тако завршио. Остварили смо битан тријумф и добили доста самопоуздања", рекао је Ђоковић за РТС после меча.

Он је додао да није сигуран да ће наступити у дублу.

"Искрено, не знам да ли ћу играти. Селектор је ауторитет и тај који треба да одлучи шта је најбоље за екипу. Душан Лајовић је спреман, постоје разне комбинације. Надам се да ћемо све решити у суботу око пласмана даље", рекао је Ђоковић, уз извињење нишкој публици због, како је навео, лоше игре.

Новак није био ни близу свог максимума, али је донео бод Србији.

После првог дана прве рунде Дејвис купа против Русије, наша репрезентација има два од два.

Ђоковић се надовезао на победу Виктора Троицког, који је славио након четири и по сата, али његова игра је на почетку меча свакако забринула публику у "Чаиру". Већ после трећег гема указивана му је медицинска помоћ због десног рамена, а сам је објаснио да се из тог разлога није осећао комфорно на терену.

Није производио ударце какве је хтео, није било потребне јачине...

На крају је његов противник предао меч због проблема са грчевима. Неискусни двадесетогодишњи тенисер није навикао на овакве напоре, па се у трећем сету срушио од болова.

"Криво ми је због предаје јер ми је Медведев пријатељ, игра врло лепо, агресивно, има добру будућност, ето његов дебитантски меч се завршио предајом. За нас је ово битан, врло битан бод", казао је Новак Ђоковић након меча за камере РТС-а.

Потом је уследило и извињење нишкој публици која му је током читавог меча пружала подршку.

"Извињавам се ако сам изненадио публику лошом игром, ја се трудим, дајем свој максимум, али... Увек је могуће дати свој максимум, али ваше најбоље се мења из дана у дан. Ја ћу се потрудити да пружим још бољу игру ако будем играо у синглу или дублу", објаснио је Новак.

У суботу је на програму меч дублова.

За сада није познато ко ће бити "српска комбинација". Да ли ће у пару бити Новак Ђоковић, или још уморнији Виктор Троицки, односно да ли ћемо видети играча-селектора Ненада Зимоњића. Опција је и Лајовић.

"Селектор је ауторитет и тај који одлучује шта је најбоље за екипу. Наша предност је што је Зимоњић селектор-играч, имамо комбинације... Душан је спреман да уђе ако је спреман ако је потребно, видећемо како се осећамо Виктор и ја, па ћемо одлучити", додао је Новак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ј

04.02.2017 00:26

Једи месо Новаце а не травуљину.

ОДГОВОРИТЕ