Приштина не поштује договор из Брисела

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас током сусрета са министром спољних послова Чешке Лубомиром Заоралеком да је дошло до застоја у преговорима са Приштином због неспремности представника привремених органа Приштине да поштују договор из Брисела.

Србија 03.02.2017 | 19:33
Приштина не поштује договор из Брисела
Вучић и Заоралек разговарали су у Београду о мигрантској кризи и конкретним средствима које Чешка може да понуди у њеном рјешавању, као и о ситуацији у региону и дијалогу са Приштином, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Србије информисао је шефа чешке дипломатије о ситуацији у прихватним центрима за мигранте и хуманитарној помоћи која стиже из ЕУ, као и о потреби за техничком помоћи за безбједносне структуре.

Вучић је исказао захвалност за подршку коју Чешка пружа Србији у међународним институцијама, као и у процесу евроинтеграција.

Заоралек је нагласио да је Београд централна тачка региона и да је улога Србије веома важна за будућност западног Балкана.

Он је додао да су традиционални односи између Србије и Чешке веома важни за будућност односа двије земље.

Двојица саговорника нагласила су потребу јачања трговинске размјене и инвестиција у обје земље, као и сарадње у области инфраструктуре и саобраћаја, додаје се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Баја

04.02.2017 08:25

Ех ко сад лазе видеце се

ОДГОВОРИТЕ