Анализа: Аматерско пословање Партизана! Нуде играче будзашто да прикрију неред!

Како дође фебруар, тако паника и хаос завладају Хумском, по старом лошем обичају. Партизанова каса хитно мора да се попуни, сви играчи су у излогу, али опет нема ко да их купи. Евертон или Леонардо, неко сада мора да иде!

Фудбал 03.02.2017 | 23:00
Анализа: Аматерско пословање Партизана! Нуде играче будзашто да прикрију неред!
Црни Партизане, на шта си то спао? Како дође крај прелазног рока, тако у Хумској на површину испливају сви проблеми нагомилани због непланског, рекли бисмо аматерског пословања челника клуба који и даље (не)свесно уништавају нашег великана. Као на пијаци, оперативци црно-белих већ данима покушавају да увале било кога, згрну неку сићу и колико-толико удахну ваздух у хаосу из којег ни они сами не знају како ће да се ишчупају.

Тренутно су сви играчи на продају! Дотле је дошло. Прелазни рок је готов у већем делу Европе, све комбинације су пропале, сада важи девиза “дај шта даш”. Уосталом, ево како је изгледао тај 31. јануар, па процените сами да ли овако послују озбиљни клубови.

Прво је, још око поднева, пропао трансфер Немање Михајловића у Штутгарт. Истог оног кога нису летос хтели да продају ни за четири-пет милиона. Сада су хтели да га дају и за 2,5, али Немци су ипак рекли “најн”. Наравно, одмах је завладала паника. Како обично и бива када се све оставља за последњи дан, када нема плана. Просто, каса је празна, радници у Земунелу најављују штрајк, играчима се дугују плате... А појачања? Ма ко још о томе и мисли...

Брзо су се окренули Николи Миленковићу. Новом бисеру, који је скупио тек 16 наступа, односно 1.400 минута у Суперлиги. Андерлехт је понудио 4.000.000 евра, у Хумској су већ ставили шампањац да се хлади, али је Белгијанцима онда пропао трансфер Мбођа у Енглеску, па су логично и одустали од Миленковића. И онда је тек настао хаос.

Ко ће онда да иде? Наравно, странци - Евертон и Леонардо. Ако се Ивица Илиев пита (а ко други?), он диже руку за Евертона. И додаје да и Јевтовић, Милетић, Остојић, Божинов и Ален Стевановић могу у печалбу.

И то је данас Партизан. Прелазни рок је готов, а сви могу да иду. А стратегија, визија? Плански доласци и одласци? Ништа од тога не станује у Хумској. Аматеризам на највећем нивоу.

Где су појачања?

Зарадили 600.000, потрошили - 0

У јануарском року црно-бели су зарадили 600.000 евра. За Седрика Гогуу добили су 500.000, а мизерних 100.000 за Николу Ђурђића, који је отишао у дански Рандерс. С друге стране, по старом обичају, нису потрошили ни динар за појачања. Тавамба је дошао бесплатно из Каирата, а Ел Мунир из белоруског Динама. Али када се дају изјаве, сви најављују напад на титулу... Додаћемо само: Звезда је довела седам играча!

ПРОПАЛИ ТРАНСФЕРИ

Никола Миленковић    Андерлехт    4.000.000

Немања Михајловић    Штутгарт    2.500.000

Бојан Остојић    Ленс    100.000

Покушавају да их продају:

Леонардо

Евертон

Марко Јевтовић

Немања Милетић

Валери Божинов

Ален Стевановић

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

03.02.2017 23:02

Из Београда цитам васу спортску рубрику и морам да похвалим новинаре на врло добрим текстовима! Дајете пример другима у региону. Само тако наставите. Зивео Партизан :)

ОДГОВОРИТЕ