Нису служили војску, а сада траже војни рок

Хрватски премијер Андреј Пленковић нашао се ових дана под немилосрдном паљбом сатиричара због намјере да врати обавезни војни рок.

Регион 03.02.2017 | 16:09
Нису служили војску, а сада траже војни рок
Идеја је да обавезно служење војног рока у Хрватској траје од једне седмице до највише 28 дана и то углавном преко љета.

Ипак, потом је објављено да Пленковић није служио војску када је то било обавезно због анемије, а врхунац критика на његов рачун је "испаљено" пошто су медији објавили да осим њега, редовну војску нису служили ни предсједник скупштине Божо Петров, као ни двојица министара у влади, спољних послова Давор Иво Штир и министар рада Томислав Ћосић.

Петров је, према писању Јутарњег листа, ослобођен због вида, док разлог ослобађања Штира и Ћосића, није познат.

То је био повод да функционер опозиционог СДП-а Бојан Главашевић на свом Твитер налогу запита колико је заправо веродостојно тражити поновно увођење војног рока ако га и сам ниси служио?

"Кад је Андреј Пленковић дипломирао, 1992, био је рат", написао је Главашевић на Твитеру. Нешто касније, Главашевић се сатирично огласио о случају неодласка у војску Андреја Пленковића и Боже Петрова.

"Не треба се фокусирати на негативно. Ја сам сретан што Хрватска има премијера који разумије и лудост рата и лудост обавезног војног рока", написао је Главашевић.

Медији подсјећају да је Пленковић факултет уписао у Југославији, а завршио га у Хрватској, па тако испада, кажу, да је он заправо избјегао војни рок и у оној и у овој држави. Главашевић, није поштедио ни Божу Петрова, који војску није судио због вида.

Значи... Можемо рећи да наш Божо Петров није видио потребу да одслужи војни рок", написао је Главашевић.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Микула

03.02.2017 16:58

Не тразе они војску него НАТО(уса), па коме це продавати орузје, опрему, авионе, хеликоптере, неце сигурно русима ;)

ОДГОВОРИТЕ