Најбољи начин за сагоријевање масноћа је ходање

Уколико тражите најбољи начин да сагорите вишак масноћа и побољшате стање организма, уместо трошења новца на тренинге, прво покушајте нешто једноставније – више ходајте.

Здравље 03.02.2017 | 10:33
Најбољи начин за сагоријевање масноћа је ходање
Нутрициониста и лични тренер познатих личности Харли Пастернак, на чијој листи клијената су Ким Кардашијан, Аријана Гранде и Лејди Гага, каже да интензивне кардио-вежбе нису најбољи начин за достизање витке фигуре.

Заправо је доказано да код неких људи кардио-тренинзи имају контраефекте. Пастернак тврди да уз више интензивних кардио-вежби сагоревате више калорија у минуту, међутим, већи проценат тих калорија стиже из „немасних извора“. За разлику од тога, ходањем ћете потрошити више масноће.

Још једна пратећа појава интензивних кардио-вежби им не иде у прилог, а то је глад. Пастернак тврди да постоји директна веза између интензитета кардио-вежби и апетита. Што више тренирате на тај начин, то ћете бити гладнији после тренинга. То вас може довести у ситуацију да једете више него што бисте иначе.

„Од људи након таквих тренинга чујем да су прождрљиви, па поједу колач без глутена и свеже цеђени сок пун шећера“, каже тренер.

Додаје да код екстремнијих кардио-вежби имате веће шансе и да се повредите. Особама које желе да скину килограме, Пастернак саветује да набаве добре патике за шетњу. Ходање се такође сматра прихватљивом методом вежбања за људе свих нивоа физичке активности.

Према његовим подацима, Американци у просеку пређу 4.100 корака дневно, док становници здравијих земаља за исто време направе више од 10.000 корака. Стога Пастернак својим клијентима даје дневне задатке да пређу између 10.000 и 14.000 корака.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Далшим

26.09.2020 16:12

Такозвани Табанић фијакер

ОДГОВОРИТЕ