Малољетник препродавао марихуану

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, након испитивања Бањалучанина Марка Праштала (21), затражио од Основном суду одређивање мјере притвора за њега због сумње да је починињених кривичних дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и наношење лких тјелесних повреда, сазнају "Независне новине".

Република Српска 02.02.2017 | 12:20
Малољетник препродавао марихуану
Он је осумњичени да је у току прошле године до 31. јануара ове године, од непознатог лица набављао опојну дрогу марихуану, а у намјери даље продаје исту препакивао у мања паковања и продавао лицима на подручју Бањалуке. За препродају опојне дроге је ангажовао малољетно лице.

Осумњичени је малољетном лицу пријетио, изнуђивао новац, те истом дана 21. децембра прошле године Бањалуци, нанио тјелесне повреде.

"Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело сходно члану 197 став 1 тачка в Закона о кривичном поступку Републике Српске.О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци", казала је портпарол Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци Маја Ђаковић – Видовић.

Извор:ННовине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007

02.02.2017 12:27

Казне за дилере треба да буду драстичне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво...

02.02.2017 15:07

Ти би одмах

Name

Занимљиво...

02.02.2017 15:11

Ти би одмах да га стрпаш у затвор, а ниси се запитао зашто то ради. Можда му је неко у породици тешко болестан, па на тај начин зарађује да би платио и потплатио ове "дипломске" докторе, да би спасао живот. Није он крив што је приморан у овој трулој држави да крши закон... Прочитајте људи мало између редова...

Name

02.02.2017 17:36

Висе добије онај ко украде метар дрва.....него ли кримоси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са лица мјеста...

03.02.2017 11:25

Људи лупате, немојте прицати и претпостављати... Тај дотицни је био у стању "провалити" у сопствену куцу, те присиљавати малољетна лица на продају наркотика уз пријетњу... П.С. Толико о помоци, болесном цлану породице...

ОДГОВОРИТЕ