Видео: МВП из сијенке - Ајзеа Томас...

Прошло је доста година откако су навијачи Бостон Селтикса имали играча којем су могли да се диве. Иако је висок свега 175 центиметара.

Кошарка 04.02.2017 | 11:45
Видео: МВП из сијенке - Ајзеа Томас...
Док цео свет прича о трипл-дабловима Расела Вестбрука и Џејмса Хардена, казненог експедицији Вориора, те проблему кавалирса са плејмејкером, Ајзеа Томас крчи свој пут ка МВП признању.

Иако су се сви одавно упознали са његовим квалитетима, Томас ове сезоне помало из сенке улази у трку за најбољег играча НБА лиге.

Ако му у измакне, нико не може да оспори да је апсолутни господар последње четвртине. Постигао је 44 поена у победи Селтикса над Торонтом 109:104.

Репторси су водили пред последњи квартал дербија Истока, али је Томас опет заблистао у последњих 12 минута и са 19 поена донео преокрет.

Ове сезоне постигао је најмање 15 поена на најмање десет утакмица у четвртом периоду, двоструко више од било код другог играча. Осим тога, просечно бележи 10,5 поена у последњем кварталу ове сезоне, што је рекорд НБА лиге у последњих20 година.

Захваљујући њему Селтикси подсећају на тим из ере Пола Пирса, а победом над Торонтом постали су први изазивачи лидеру конференције и актуелном шампиону Кливленду, који има само две победе више.

Томас ове сезоне просечно бележи 29,7 поена (ефикаснији је само Вестбрук са 30,7) уз 6,4 асистенције и 2,7 скокова по мечу. Био је тек 60. пик на драфту 2011. од стране Сакраменто Кингса.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар