Трамп без ограда у комуникацији

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је данас да ће извршити ревизију "глупавог споразума" за пријем више стотина азиланата из Аустралије. Амерички медији објавили су запањујуће детаље разговора Трампа и премијера Аустралије Малкома Тарнбула, али и нових понижења којима је амерички предсједник подвргнуо мексичког колегу Енрикеа Пења Нијету.

Свијет 02.02.2017 | 11:14
Трамп без ограда у комуникацији
Амерички дневник "Вашингтон пост" пише да је водио "гневан" разговор са аустралијским премијером Малком Тарнбулом који је грубо прекинуо.
 
- То је најгори споразум икада! Убиће ме због тога политички овдје, ви желите да ми увалите нове бостонске бомбаше, издрао се Трамп на Тарнбула, иако је у свој указ баш због тог споразума унио реченицу којом гарантује да ће у Америку пустити људе који на то имају право због претходно склопљених међународних уговора.

Детаље разговора "Вашингтон посту" пренијело је неколико високих званичника упознатих с његовим садржајем.

- Не желим те људе у својој држави, додао је Трамп, упорно тврдећи да их мора примити 2.000, иако у споразуму пише 1.250.

- Моја је намјера да испоштујем тај споразум, рекао је амерички предсједник, остављајући себи простора да на крају ипак избјегне испуњавање договора.

Тарнбул је изјавио да је у разговору са Трампом био искрен и љубазан али није желео да објави друге детаље "приватне конверзације". "Вашингтон тајмс" наводи да је Трамп разговор са Тарнбулом описао као "најгори до сада" који је имао са неким од свјетских лидера.

Договор о којем Трамп говори постигнут је прошле године са Аустралијом и током администрације бившег америчког предсједника Барака Обаме.

"Да ли верујете? Обамина администрација сагласила се да ће примити више хиљада илегалних имиграната из Аустралије. Зашто? Размотрићу тај глупави договор", навео је Трамп на друштвеној мрежи "Твитер".

Тарнбул му је помирљиво рекао да не мора да узме све, али га је замолио да им барем допусти да прођу кроз нормалне процедуре провјере, на шта је Трамп срдито узвратио: "Дабоме да ћемо их провјерити, провјере ће бити екстремно детаљне!"

Амерички је предсједник затим изразио скепсу према свему јер није видио какве би користи његова држава имала од таквог споразума који му је Обама оставио у насљеђе.

Трамп се у својој тиради Тарнбулу хвалисао како је изабран с великим бројем електорских гласова, а није пропустио споменути ни број људи који су дошли пратити његову инаугурацију, за који каже да је био највећи у историји, што је небројено пута већ демантовано.

Након мучне дискусије о избјеглицама, Тарнбул је Трампу предложио да пређу на неку другу тему, као што је ситуацију у Сирији и друга спољнополитичка питања. Али, Трампу више није било до разговора.

- Слушај, прије тебе сам данас разговарао с четири свјетска лидера, укључујући Владимира Путина, а овај разговор је далеко најгори! - рекао је Трамп и Тарнбулу изненада поклопио слушалицу.

Као и АП у случају разговора с мексичким председником, тако и "Вашингтон пост" у случају овог телефонског позива примећује да се Трамп очигледно не устеже од коришћења запаљиве реторике у комуникацији са свјетским лидерима, исте оне коју користи на својим политичким митинзима и поготово омиљеном комуникацијском каналу - Твитеру.

Званичници Бијеле куће потврдили су да се Трамп слично понашао и с неким другим лидерима, укључујући мексичког, али његово опхођење с Тарнбулом крајње је необично због дубинских веза САД-а и Аустралије, које врло блиско сурађују на многим подручјима, посебно на дијељењу обавјештајних информација, а заједно су и ратовале у Авганистану и Ираку.

Извор:Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПреЦједник

02.02.2017 10:17

Е, да је мени једна оваква слика (линк: хттп://оцдн.еу/пулсцмс-трансформс/1/1ТАкткqТУРБXy9мНГЈлЗWЕ2ЗWМ3Yјг1М2ЊЗДМyМТц3НДк3ОТкзМWQ2НЦ5qцГВнк5УЦзQМУАМЛДлQЛНАдYАwсОВБ9кyЛ3Б1бХЊбXМвТУРБXy8xЗДц0Y2И0МТцwНТк1МДQзЊYyОWНхYмQ2МДЗмНТБмНи5wбмцХwгА) , сувим златом (оном полугом из Русије) бих је платио, па да моја Јавна кућа направи причу како сам имао озбиљне разговоре са Трампом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линк

02.02.2017 11:31

хттпс://гоо.гл/имагес/икq4тД

Name

Линк не ради

02.02.2017 11:02

Не помазу увреде ако неко неце некога. Мозес ли реци колико је Муслимана из Босне добило азил у Саудијској Арабији? За оне које су Хрвати протјерали и насли се у Пакистану писало је да сви хоце куци. Ово с Трампом це трајати док Американци не поцну добијати социјалну помоц у арапском свијету.

ОДГОВОРИТЕ