Анализа: Какав прелазни рок у Енглеској - “Богати” потрошили само 40.000 фунти!

Укупно 172 милиона фунти потрошено је на појачања у Премијер лиги, а далеко више новца на пијаци избројали су такозвани мали клубови.

Фудбал 04.02.2017 | 00:00
Анализа: Какав прелазни рок у Енглеској - “Богати” потрошили само 40.000 фунти!
Веровали или не, шест највећих клубова практично да није ни вадило новчаник, а само је Арсенал платио 40.000 фунти за Коена Брамала из Хеднесфорд тауна! Сви остали су чували новац, односно више су зарадили него што су порошили. Тако је Челси богатији за 52 милиона фунти за трансфер Оскара у Кину, док је Манчестер јунајтед инкасирао 45,6 милона фунти на одласцима Моргана Шнајдерлина (Евертон) и Мемфиса Депаја (Лион). Најзвучнији “бег” са Острва је повратак Димитрија Пајета из Вест Хема у Олимпик Марсеј за 25 милиона фунти.

Србија је у Премијер лиги постала јача за два имена, Лазара Марковића који је преко Ливерпула прослеђен на позајмицу у Хал, и Луку Миливојевића, за којег је Кристал Палас платио Олимпијакосу 12 милиона фунти. Са друге стране, остали смо без Банета Ивановића који је дрес Челсија заменио Зенитовим. Миливојевић је по висини трансфера на високом шестом месту, а тренер Кристал Паласа, Сем Олердајс, верује да је у српском репрезентативцу пронашао играча који стилом и квалитетом подсећа на Немању Матића.

- Волим да контролишем игру и дешавања на терену. Моја позиција је дефанзивни “средњак”, међутим, знам и да постижем голове из другог плана. Верујем да ћу се брзо прилагодити енглеском фудбалу - кратак је био бивши фудбалер Црвене звезде, који би требало да дебитује већ за викенд када Кристал Палас дочекује Сандерленд.

Кристал Палас је, поред Миливојевића, довео и Џефрија Шлупа из Лестера и Патрика ван Анхолта (Сандерленд), док је неколико минута пре завршетка зимског прелазног рока уговор потписао и Мамаду Сако, који из Ливерпула долази на позајмицу. Рекордер Премијер лиге је Морган Шнајдрелин за кога је Евертон на рачун Манчестер јунајтеда уплатио чак 24 милиона фунти.

У светским размерама, број 1 трансфер је већ поменути Оскар који је за 52 милиона фунти прешао у кинески СИПГ. Пари Сен Жермен је платио 34 милиона за Јулијана Дракслера (Волфсбург), док је најбогатији француски клуб издвојио и 25,5 милиона за Гонкала Гуедеса (Бенфика).

Топ 10 трансфера у Премијер лиги

(Играч - претходни клуб - нови клуб - цена)

1. Морган Шнајдерлин (М. јунајтед - Евертон) 24

2. Малоно Габијадини (Наполи - Саутемптон) 17

3. Вилфред Ндиди (Генк - Лестер сити) 15

3. Саидо Берахино (ВБА - Стоук) 15

5. Патрик ван Анхолт (Сандерленд - К. Палас) 14

6. Роби Бредли (Норвич - Барнли) 12

6. Џефри Шлуп (Лестер сити - К. Палас) 12

6. Лука Миливојевић (Олимпијакос - К. Палас) 12

9. Џејк Ливермор (Хал - ВБА) 10

9. Роберт Снодграс (Хал - Вест Хем) 10

* трансфери су у милионима фунти


Топ 10 трансфера у свету

(Играч - претходни клуб - нови клуб - цена)

1. Оскар (Челси - Шангај СИПГ) 52

2. Јулијан Дракслер (Волфсбург - ПСЖ) 34

3. Гонкало Гуедес (Бенфика - ПСЖ) 25,5

4. Димитри Пајет (Вест Хем - Олимпик Марсеј) 25

5. Морган Шнајдерлин (М. јунајтед - Евертон) 24

6. Мемфис Депај (М. јунајтед - Лион) 21,6

7. Одион Игало (Вотфорд - Јатаи) 19,8

8. Чендонг Жанг (Гуоан - Хебеи) 17,3

9. Аксел Вицел (Зенит - Тианђин) 17

10. Леонардо Паволети (Ђенова - Наполи) 15,3

* трансфери су у милионима фунти

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар