ПЛ: Због Лазара МУК на "Олд Трафорду", Габријел сјајан на представљању!

Фудбалери Ситија везали две победе без примљеног гола. После Кристал Паласа, "потучен" и Вест Хем. Манчестер јунајтед поново кикснуо, а Лазар Марковић умало избио и тај један бод из џепа Жозеа Муриња! Габријел Жезус је Ситијев бинго! Гол и асистенција у лигашком дебију, Сити полупао Чекићаре за полувреме! Страшан почетак 19-годишњег нападача у дресу Ситија, фудбалери Вест Хема нису знали шта их је снашло - 4:0! Халов јунак је Елдин Јакуповић! Мати скинуо гол са црте и омађијао мрежу, Маркец умало матирао Де Хеу - Хал узео бод! Стоук и Евертон ремизирали у последњој утакмици вечери - 1:1!

Фудбал 01.02.2017 | 23:45
ПЛ: Због Лазара МУК на "Олд Трафорду", Габријел сјајан на представљању!
Одлука Пепа Гвардиоле да на терен "Олимпијског стадиона" у Лондону пошаље младог Габријела Жесуса, а не Серхија Агуера, није била "претећа" сама по себи.

Међутим, оно што је урадио овај талентовани нападач, који је овог јануара стигао на "Етихад", а то су гол и асистенција уз уопште одличан наступ, ипак су претећи по Куна који је у драстичном паду форме.

Осим Габријела, по гол су постигли и Де Брујне, Силва и Туре, за болан пораз Вест Хема - 0:4!

Добра вест по Пепа Гвардиолу је и то што његова екипа другу утакмицу заредом није примила гол, пошто су пре неколико дана савладали Кристал Палас (3:0) у ФА Купу, а на оба меча међу стативама је стајао Вили Кабаљеро који је изгледа "истиснуо" очајног Клаудија Брава из стартне поставе.

"Чекићари" су играли врло отворено, са врло лошим издањем одбрамбених играча, а голови Ситија су долазили после индивидуалних грешака недораслог противника.

Габријел Жезус! То је оно што је Манчестер Сити тражио годинама уназад, то је оно што се на Етихаду чекало још од летос, то је нападач за будућност, а вала и неко на кога ће Пеп Гвардиола најозбиљније моћи да рачуна већ сада! Ни месец дана није прошло откако је ултраталентовани голгетер стигао на Етихад и задужио опрему новог клуба, а већ је постао играч чије се име налази на уснама навијача Ситија. Пре равно десет дана је дебитовао, пре четири први пут одиграо свих 90 минута, а у свом првом премијерлигашком старту Вест Хем је послао на дно бунара голом и асистенцијом - 4:0. 

Мелем за очи свих присталица Ситија, кошмар за Чекићаре. Тако се, у најкраћим цртама, могу описати дешавања са Олимпијског стадиона у 90 минута рашрафљивања домаћина из Лондона. 

А прве фигуре убедљивог тријумфа - Лерој Сане (21) и Габријел Жезус (19). Будућност Манчестер Ситија дуго није изгледала тако блиставо. А када се узме да су ту још и Џон Стоунс (22), Рахим Стерлинг (22) и Келечи Ихеаначо (20), па чак и Кевин Де Брујне (25) - Грађани имају разлог да задовољно трљају рукама. 

Одлучио је Пеп Гвардиола непосредно пре утакмице да на клупи остави Серхија Агуера. Врло брзо овај потез испоставио се као пун погодак. У своја прва три контакта с лоптом у шеснаестерцу Вест Хема Жезус је сваки пут практично учествовао у постизању гола. Прво је заједно са Де Брујнеом већ у 17. минуту одиграо акцију која је располовила одбрану Вест Хема, иако је новајлија Жозе Фонте био у стартној постави. Додуше, велика кривица иде на рачун Арона Кресвела, јер је практично предао лопту у ноге Де Брујнеу. А онда је све ишло као по лоју.

Други гол стигао је само четири минута касније, а стрелац је био Давид Силва. Огроман посао у овој акцији одрадио је Сане, пошто је прво продао врсну финту Бајраму и протнуо му лопту кроз ноге, затим протрчао поред Фонтеа као да га није било, а онда заједно са Жезусом омогућио Силви да стигне до другог поготка у сезони. Жезус је у овој акцији засметао голману Рендолфу и омогућио саиграчу из Шпаније да лакше стигне до поготка.

А онда је дошло и Жезусових пет минута за бескрајну радост. Поново је Сане био тај који је започео акцију после украдене лопте близу средине терена. Проследио је лопту прецизним додавањем до Стерлинга, који није био себичан и одмах је додао слободном Жезусу, а дојучерашње благо Палмеираса затресло је мрежу по први пут у каријери у енглеском шампионату.

Жезусов погодак највише је изазвао пажњу редитеља преноса, пошто су камере усликале тренутак када је Бразилац постигао гол и реакцију Серхија Агуера на исти. Јасно је да је Жезус пред огромним путем како би преузео Агуерову улогу у тиму, али Сити је изгледа коначно направио пун погодак са куповином нападача!

Осим чињенице да Вест Хем није поштено запретио Ситију ниједном, Чекићари су у другом делу били приморани да још једном изваде лопту из мреже. Стрелац је био Јаја Туре са беле тачке у 66. минуту, након што је Реид саплео Стерлинга у казненом простору.

Вест Хемову кошмарну ноћ проживео је још један новајлија, Роберт Снодграс, који је уписао прве минуте у дресу лондонског клуба. И то готово 30 минута. Али, Чекићари су утакмицу изгубили још у првом делу.

Три пута у последње три недеље састали су се Манчестер јунајтед и Хал, а након победе по сваки од два тима – дошло је време и за реми, што никако не одговара "ђаволима" који јуре врх табеле.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - ХАЛ СИТИ 0:0!

Велике шансе имали су Пол Погба у првом, када је Јакуповић сјајно интервенисао, односно Маркус Рашфорд у другом полувремену, када је одлично "уштоповао" дугу лопту, али потом очајно захватио и шутирао поред гола.

Највећа је била у 75. минуту када је Мата на другој стативи дочекао лопту Ибрахимовића, али са два метра шутирао право у голмана Хала. На срећу по судије, јер је био у офсајду.

Нападали су и нападали домаћи, у сваком тренутку је деловало да могу да дођу до гола, а онда је једну одличну контру истрчала екипа Хал ситија...

Лазар Марковић је стао на лопту, а онда из места, поред Криса Смолинга, распалио по лопти и погодио стативу Давида де Хее који је само погледом испратио како се она одбија и одлази од гола!

Мук на "Олд Трафорду"!

У надокнади је и Абел Ернандез имао "ливаду" пред собом и самог Де Хеу, али је катастрофално исконтролисао лопту и омогући Андеру Ерери да га сустигне.

Мало је светлих тачака у тмурној сезони коју проживљавају фудбалери Хала, али ако је неко заслужио да буде херој на Театру снова и Тигровима донесе злата вредан бод у борби за опстанак онда је то голман Алдин Јакуповић! Босанскохерцеговачки чувар мреже постао је апсолутни јунак Хала на једном од најтежих гостовања, пошто је омађијао мрежу и спречио Манчестер јунајтед да стигне до лака три бода! Манчестер јунајтед - Хал 0:0. 

Со на отворену рану Јунајтеда сипао је Јакуповић, пошто је својим бриљантним парадама спречио једног лигашког противника да не постигне гол још од 20. августа и гостовања Свонсију на Либертију (0:2).

У мору прилика које је Јунајтед имао, вероватно најважнију пропустио је Хуан Мата у 73. минуту утакмице. Изборио се Мата за слободан простор током акције која је много обећавала, добио употребљиву лопту и налазио се практично на метар и по од гола. Смирено је упутио ударац, али је Јакуповић у последњем тренутку „скинуо“ погодак са гол линије!

Био је то тренутак који је одредио даљи ток утакмице и усмерио га ка Халовом боду. Мада су Ђаволи вршили страховит притисак на противничку одбрану све до последњег судијског звиждука, Јакуповић није дозволио да ниједна лопта прође иза његових леђа. Због тога је имао чак три врхунске интервенције у пет минута судијске надокнаде времена - Ибрахимовићу, Погби и Роху.

Лазар Марковић је уписао свој премијерлигашки деби у дресу Хала и само неколико центиметара делило га је од тога да стане раме уз раме са Јакуповићем. Играо се 86. минут утакмице када је Марковић прихватио лопту на ивици шеснаестерца, али му се на путу до гола испречила статива. Давид Де Хеа био је беспомоћан у тој ситуацији...

Стоук и Евертон су такође ремизирали (1:1), а Питер Крауч је постигао свој 100. гол у Премијер лиги.

Никако да прође Стоукова криза резултата на Британији. Додуше, није Евертон тим против којег се разбија малер, али Потерси су поново ремизирали на свом терену. Четврти пут у последњих пет лигашких утакмица, а други пут узастопно резултат је био 1:1.

А све је почело фантастично по домаћина. Већ у седмом минуту пукла је контра из које је Стоук повео. Марко Арнаутовић нашао је слободног Питера Крауча у противничком шеснаестерцу, а дугоногом центарфору није било тешко да постигне свој 100. премијерлигашки погодак у каријери.

Одговор гостију уследио је тако што је Рајан Шоукрос заправо частио госте из Ливерпула. Ненамерно, руку на срце, али није успео на време да избегне хитац Шејмуса Колмана, који је недуго затим отишао иза леђа голмана Гранта.

Што се голова тиче, то је било све. Али, узбуђења није мањкало на Британији. Додуше, резултат се није мењао.

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА:

Арсенал - Вотфорд 1:2 (0:2)
/Ивоби 58 - Кабул 10, Дини 13/

Борнмут - Кристал Палас 0:2 (0:0)
/Ден 47, Бентеке 90+2/

Барнли - Лестер 1:0 (0:0)
/Воукс 87/

Мидлсбро - Вест Бромвич Албион 1:1 (1:1)
/Негредо 17п - Морисон 6/

Сандерленд - Тотенхем 0:0

Свонси - Саутемптон 2:1 (1:0)
/Моусон 38, Сигурдсон 70 - Лонг 57/

Ливерпул - Челси 1:1 (0:1)
/Вајналдум 57 - Луиз 24/

у среду:

Вест Хем - Манчестер сити 0:4 (0:3)
/Де Брујне 17, Силва 21, Жесус 39, Туре 67/

Манчестер јунајтед - Хал (0:0)

Стоук - Евертон 1:1 (1:1)
/Крауч 7 - Колман 39/

ТАБЕЛА: Челси 56, Тотенхем 47, Арсенал 47, Ливерпул 46, Манчестер сити 46, Манчестер јунајтед 42, Евертон 37, ВБА 33, Барнли 29, Стоук 29, Вест Хем 28, Саутемптон 27, Вотфорд 27, Борнмут 26, Мидлсбро 21, Лестер 21, Свонси 21, Кристал Палас 19, Сандерленд 16, Хал 13.

Коментари / 0

Оставите коментар