ШПА - Куп Краља: Барса славила у Мадриду, финале на видику!

Фудбалери Барселоне направили су велики корак ка пласману у финале Купа Краља победом над Атлетиком у Мадриду резултатом 2:1. Ватрене лопте Барсиних аждаја спалиле Калдерон, биће опасног фудбала у реваншу! 

Фудбал 01.02.2017 | 23:10
ШПА - Куп Краља: Барса славила у Мадриду, финале на видику!
Екипа Луиса Енрикеа је у првом мечу полуфинала надиграла тим Дијега Симеонеа и сада се налази на корак до пласмана у финале.

Каталонци су практично сав посао на Висенте Калдерону завршили у првом полувремену.

Прво је у седмом минуту Луис Суарес погодио за 1:0 после асистенције Масћерана, да би Лионел Меси 12 минута пред одмора повећао на 2:0 фантастичним ударцем са око 20 метара. Антоан Гризман је у 59. минуту успео да смањи на 2:1, а испоставиће се да је то био и коначан резултат меча.
У другом полуфиналу састају се Алавес и Селта.

Један неће бити довољан. Мораће Атлетико да постигне барем два ако кани у финале шпанског Купа краља. Јер два је Барселона дала на Висенте Калдерону. А како и да не да када Луис Суарез иЛионел Меси имају моћ да трче кроз време. Оно што они виде на терену другима се укаже кад је већ касно. Кад они крену на противнички гол некад изгледа да сви остали стоје у место. Два таква тренутка генијалности Барсиних асова били су довољни за 2:1 на “Висенте Калдерону“.

Истина, у тих првих 45 минута, па и неки кусур, Атлетико је био у потпуно подређеном положају, па су се са трибина зачули и повици навијача који су од изабраника Чола Симеонеа захтевали да покажу... Мушкост. Удовољили су им њихови миљеници у наставку. Било је то знатно боље издање Јорганџија. И било је прекасно.

Јер још у првом полувремену Луис Суарез је у три корака прелетео пола терена и поредДијега Година и Стефана Савића постигао гол за иницијално вођство Блаугране, да би потомЛионел Меси показао да војна обука није увек неопходна ако се жели руковати снајпером. Месију је у левицу вољом природе уграђена најсавременија оптика.

Срећом по фудбал, Атлетио ипак није тим који ће тако лако одустати, иако је било видљиво да су два ремек дела гостију оставиле трага на самопоуздање Симеонеове екипе. Али знају они да је лек за такве ситуације - заврнути рукаве и побити се. Кад већ лопта не слуша. И из такве игре Мадриђани су постајали све сигурнији у пасу, бржи на мисли.

У 59. минуту, после прекида наравно, Антоан Гризман је пробудио “Калдерон“ и оживео утакмицу.

У свим каснијим минутима лопта је обигравала око Барсиног казненог простора. И за разлику од првог полувремена, успевали су у тим тренуцима домаћи и да разбију концепцијеу гостујуће одбране. Али не и да лопту умувају у мрежу.

Најближи томе био је Фернандо Торес. Јаспер Силесен је сјајно реаговао. Али морао јеТорес то да погоди.

Следеће недеље имаће нову прилику. Али мораће Атлетико да се нашпанује да игра већ од првог минута. Само је теорија уз Јорганџије. У19 сусрета са Барсом откако је Чолопреузео Атлетико само две победе мадридског тима. Обе на “Калдерону“. Само теорија...

У другом полуфиналном пару, сутра се састају Селта и Алавес. У Вигу. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар