Урош Ђурђевић: Гладан сам голова, побједа и титула!

Блистао је Урош Ђурђевић претходне јесени - рекорди, голови, асистенције... Упорни момак који је фудбалски васкрсао у Партизану не намерава да мења стил ни на пролеће.

Фудбал 03.02.2017 | 22:30
Урош Ђурђевић: Гладан сам голова, побједа и титула!
Мучио се капитен младе репрезентације Србије Урош Ђурђевић у Витесеу, па у Палерму, борио се за минутажу, а онда му је у Партизану стигла заслужена награда. Експлодирао је, и сада сви већ знају ”кад је мука - ту је Ђука”.

- Лепо сте рекли црно-бела јесен, као тим смо јесенас доминирали и игром и резултатима. Без трунке куртоазије, да ме саиграчи нису “натерали” асистенцијама да погађам, ја не бих остварио овакав учинак. Сви моји голови и рекорд код најбрже постигнутог суперлигашког гола дело су целе екипе и стручног штаба. Титула голгетера лиге је огроман мотив и надам се да ће ме он гурати до тог циља, али и до освајања титуле. Ако ми бог подари добро здравље, потрудићу се да у другом делу првенства будем још ефикаснији - поручује Ђурђевић.

Стигла је озбиљна конкуренција у шпицу у лику разбијача Леандреа Тавамбе. Оцена?

- Тавамба и ја смо сасвим различити типови играча и управо због тога верујем да ћемо се сјајно слагати у нападу. Такву силу и моћ у дуелима још нисам видео! Шири аудиторијум ће бити импресиониран када га буду видели на делу. Има и изузетан смисао за игру, луцидна решења у завршници, а за своју конституцију невероватно је брз и мекан на лопти. Тренутно га неће гол, али очекујем да ће на Кипру бити ефикасан.

Уједно, још је извесније да искусни Валери Божинов нема више места. Хоће ли фалити?

- По тренутном стању ствари Божинов ће врло брзо напустити клуб и наравно да ће ми недостајати. Ја сам првенац у дресу Партизана, у Суперлиги, постигао против Младости на асистенцију Ђурђића, који је отишао у Данску и тај гол ми је изузетно драг. Валери је посебан због клубова у којима је играо, онда и због атмосфере коју је правио у свлачионици, гафова на терену. Остаће ми у сећању асистенција против Чукаричког за мој други гол. Са њим сам се дружио и ван терена, велики је лаф. Част ми је што смо били саиграчи, тандем. Остаћемо у контакту, то је сигурно.

И у припремама голови прште, нема кочења?

- Не правим разлику између пријатељских и званичних утакмица. За мене је фудбал озбиљна ствар. На терену постоји ривал којег морам да победим и ту нема филозофирања. Увек сам гладан и голова и победа. Трудићу се да то буде још боље, уз божју помоћ.

На лето ћете бити тема број 1 - трећи одлазак у иностранство је реалност?

- Ако на лето будем тема број 1 у српском фудбалу, онда ће то значити да је Партизан шампион, а ја први стрелац лиге. Био би то феноменалан завршетак сезоне. Дај боже да се ваша предвиђања остваре. Ако бих могао да бирам државу за наставак каријере, била би то Немачка. У јуну ме чека Европско првенство и то ће бити круна моје каријере што се тиче младе репрезентацију. Имамо моћ и снагу за највише домете. Нисам нервозан због свега тога, осећам позитивно узбуђење јер ћу бити капитен селекције на тако великој смотри. Огромна је то част за мене. Поносан сам - закључио је Ђурђевић.

Некад прећути за своје добро

У породици Ђурђевић постоји још један нападач - Урошев млађи брат Кристијан (20).

- Он је играч српсколигаша Дорћола. Штета што се озбиљније не посвети фудбалу, јер има све предиспозиције за озбиљну причу. Сигуран сам да ће стари фудбалски вук, тренер Мики Ивановић, успети да усмери Кристијана на прави пут и избаци му бубице из главе. Ради индивидуално, као и ја код Александра Стајковца, имамо и истог тренера из Обреновца Бранка Рашића, са којим радимо завршницу, али Кристијан је тренутно нешто љут. Мислим да ће ускоро схватити да греши и да некада мораш и да прећутиш за своје добро - каже Ђука.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар