Јовановићу четворка Бордоа: Идемо у Европу!

„У уговору не постоји откупна клаузула, али ако све буде у реду можда и останем следеће сезоне“, рекао је позајмљени штопер Зенита.

Фудбал 01.02.2017 | 21:30
Јовановићу четворка Бордоа: Идемо у Европу!
Осмеси на стадиону „Матмут Атлантик“. Прво, због две везане победе (у првенству над Нансијем, као и у Купу Француске против Дижона), онда и због два посла реализована последњег дана прелазног рока.

Нови чланови Бордоа постали су левокрилни везиста Јунуси Санхар (Лил, уговор на четири и по године) и штопер Вукашн Јовановић (Зенит, позајмица до краја сезоне).

Нашег младог репрезентативца бираним речима, сажето, представио је тренер Жоселин Гурвенек:

„Јовановића смо пратили две године. Млад је, али играч изузетних физичких предиспозиција. Брз је. Добро игра главом. Сигурно ће се снаћи код нас уколико буде приказивао све оно што смо видели пратећи га“.

Некадашњи дефанзивац Црвене звезде добио је дрес број четири на полеђини и наговестио високе амбиције у новој средини.

„Срећан сам што сам дошао у Бордо. Могао сам да потпишем и прошле године, али... Надам се да ћу ове помоћи екипи да се пласира у Европу. Верујем да ћу у Бордоу напредовати као играч и сазрети као личност, као и да ће ми боравак у овом клубу помоћи да направим корак напред у каријери. У уговору не постоји откупна клаузула, али ако све буде у реду можда и останем следеће сезоне“, рекао је Јовановић на промоцији, додавши да је спреман, јер је играо контролне мечеве за други тим Зенита и да је сад одлука на стручном штабу.

А Бордо у суботу од 20 часова дочекује Рен, једног од конкуренмата за пласман у Лигу Европе. Жирондинци тренутно имају 32 бода, пет мање од Лиона, последњег тима који на основу табеле иде на међународну сцену. До ње се може и преко Купа Француске, уз напомену да је екипа чији је члан још један Србин (Милан Гјаић) обезбедила осмину финала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар