ЕЛ опет казнила Звезду: Ово вам је посљедње упозорење!

Дисциплински судија Евролиге казнио је црвено-беле са 10.000 евра и упозорио да више не сме бити уласка публике у терен по завршетку меча.

Кошарка 01.02.2017 | 19:15
ЕЛ опет казнила Звезду: Ово вам је посљедње упозорење!
Црвена звезда мтс кажњена је са 10.000 евра због навијачких инцидената, али и организационих пропуста који су се догодили током и после утакмице 20. кола Евролиге против Панатинаикоса.

Како је наведено у образложењу одлуке дисциплинског судије, казна је изречена по два основа, а клубу је упућено и последње упозорење за трећи прекршај.

Новчаном казном од 3.000 евра, клуб је кажњен због паљења бакљи након утакмице у којој су црвено-бели славили резултатом 72:66.

Казна од 7.000 евра изречена је због бацања упаљача и кованица у терен током последње четвртине и тајм-аута 70 секунди пре краја меча.

Клуб је упозорен да ће бити драстично кажњен због "константног понављања прекршаја", а то се односи на улазак публике у терен по завршетку утакмице.

"КК Црвена звезда мтс зато још једном, последњи пут, апелује на све навијаче и оне који ће се наћи на утакмици против Ефеса у дворани, да се примерено понашају и не бацају ништа у терен, јер клуб више није у стању да плаћа огромне казне због идентичних прекршаја!", стоји у саопштењу са Малог Калемегдана.

Црвено-бели упозоравају да "свака нова казна може довести до још теже санкције, а то је играње утакмице Евролиге без присуства публике, или чак у дворани која је удаљена 300 километара од Београда", што се последњих година догађало и шампионима Европе, као што је Олимпијакос.

"У тренутку када се први тим бори да направи још један нови подвиг и пласира се у плеј-оф новог формата Евролиге, оваква и било која казна у будућности, нанела би огромну штету клубу на свим пољима. КК Црвена звезда мтс подсећа да је ове године већ платио новчане казне у висини од преко 20.000 евра!!!"

На потезу су навијачи!

Звезда у наредном, 21. колу, елитног такмичења у петак од 20.45 сати дочекује Анадолу Ефес.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар