Анализа: 10 највећих зимских трансфера...

Кинези су се баш "отворили", а што се тиче Европе предњачи Пари Сен-Жермен. Десет играча који су укупно плаћени 300 милиона евра!

Фудбал 05.02.2017 | 23:15
Анализа: 10 највећих зимских трансфера...
Био је ово један од досаднијих или незанимљивијих прелазних рокова у Европи, али су и поред тога остварени трансфери од којих се врти у глави.

Ако гледамо и трансфере ван Европе, ВАН СВАКЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ ЈЕ КАРЛОС ТЕВЕЗ:

Тевез и званично зарађује 72 евра по минуту!

Аргентинац је од 29. децембра 2016. и дефинитивно најплаћенији фудбалер икада.

Карлос Тевез је у четвртак ујутру по нашем времену и званично постао најплаћенији фудбалер икада.

Шангај Шенхуа је објавио да је 32-годишњи потписао двогодишњи уговор по којем ће зарађивати 37,5 милиона евра по сезони! Односно, 3.125.000 месечно, 721.000 недељно, 103.000 дневно, 4.291 евро по сату, 72 евра по минуту или 1,19 евра по секунди.

Бока Јуниорс је продајом искусног нападача зарадила 11 милиона евра.

Дакле, фудбал је још једном разочарао све своје праве заљубљенике...

Очекује се да ће се Тевез саиграчима прикључити наредног месеца у Окинави, а да ће затим и званично бити представљен. Сезона у кинеској Суперлиги почиње у марту.

Шангај Шенхуа је минулу сезону завршио на четвртом месту, са 16 бодова заостатка за шампионом Гвангџоуом Еверграндеом.

Кинески клубови су протеклих година потрошили много новца да привуку познате фудбалере, подсећа Бета. Прошле недеље Шангај СИПГ је довео Бразилца Оскара из Челсија, а на исток су отишли и његови сународници Хулк, Рамиреш и Паулињо, затим Колумбијац Џексон Мартинез, Аргентинац Езекел Лавеци...

Осим Боке, Тевез је играо још за Коринтијанс, Вест Хем, Манчестер јунајтед, Манчестер сити и Јувентус. За репрезентацију Аргентине, са којом је освојио златну медаљу на Олимпијским играма 2004. године у Атини, одиграо је 76 утакмица и постигао 13 голова.

Три кинеска клуба дала су 121 милион евра за четворицу играча који су до сада играли у Европи! Од тога за двојицу Бразилаца (Оскар и Пато), једног Нигеријца (Игало) и Белгијанца (Вицел).

1) Оскар (из Челсија у Шангај СИПГ) - 60 милиона евра

Бразилац је напустио Челси и запутио се у Кину, како тврди, "не само због новца, већ и зато што жели више да игра". У Челсију је ове сезоне забележио само пет првенствених наступа. Ипак, признао је и да недељна плата од 460.000 евра била важан фактор.

2) Јулијан Дракслер (из Волфсбурга у Пари Сен-Жермен) - 40 милиона евра

Немачки репрезентативац био је жеља многих енглеских клубова, али су превагнули новчани разлози. Већ на дебију за Парижане дао је гол.

3) Габријел Жесуз (из Палмеираса у Манчестер сити) - 32 милиона евра

Манчестер сити, попут Пари Сен-Жермена, не пита за цену. Тако је ове зиме довео фудбалера који је за прошлосезонског бразилског првака дао 17 голова и имао четири асистенције. Већ је уписао деби за Сити против Тотенхема.

4) Гонсало Гуедеш (из Бенфике у ПСЖ) - 30 милиона евра

После три сезоне у првом тиму Бенфике, 20-годишњи Гонсало Гуедес променио клуб. Његове добре партије нису остале незапажене. Постигао је гол за Бенфику против Атлетико Мадрида 30. септембра (2:1) и тако је постао најмлађи Португалац који је био стрелац у најјачем европском клупском такмичењу.

5) Димитри Паје (из Вест Хема у Марсеј) - 29,3 милиона евра

Прелазни рок у глобалу јесте био досадњикав, али то се не односи на овог фудбалера. Управо је он направио највећу буру, изненадним одбијањем послушности тренеру Вест Хема Славену Билићу и заузимањем става: "Ја више не играм за Вест Хем!". После вишенедељних натезања, Вест Хем је ипак одлучио да га врати Марсеју, али је на њему зарадио 17 милиона евра.

6) Одион Игало (из Вотфорда у Чангчун Јатаи) - 23 милиона евра

Још један фудбалер који је напустио Премијер лигу и отишао у Кину. Досадашњи нападач Вотфорда, који је прошле сезоне дао 18 голова, ове је затајио - само два. И поред тога, Кинези су "запели", а 27-годишњи Нигеријац није одолео новцу.

7) Морган Шнидерлин (из Манчестер јунајтеда у Евертон) - 22,9 милиона евра

Француз је видео да код Жозеа Муриња неће имати много шансе. Тачније, одиграо је само 11 минута! Желео је да игра, па је прешао у Евертон, за који је потписао уговор од 4,5 године. Један од највећих трансфера у Премијер лиги ове зиме. Уз, горе поменутог, Жесуса.

8) Аксел Вицел (из Зенита у Тјанђин Кванђијан) - 20 милиона евра

Белгијанац је дуго лутао, тражио се у европском фудбалу. Предвиђана му је много боља, већа каријера. Чинило се да ће се, после Бенфике и преласка у Зенит, његова каријера усталити, да ће оправдати очекивања, али после четворогодишњег боравка у руском фудбалу, одлучио је да оде источније. Да ли ће изгубити место у белгијској репрезентацији?

9) Алешандре Пато (из Виљареала у Тјанђин Кванђијан) - 18 милиона евра

Бразилац... Каква каријера! Био је одличан у шпицу Милана, потом је "нестао", имао је и проблема са повредама, мало више се посветио "дружењу" са Барбаром Берлускони... из Европе се вратио у Бразил, у Коринтијанс, да би потом поново дошао у Европу. Али, у Челсију је одиграо само две утакмице, па потом повратак у Коринтијанс! На лето прошле године његов трећи повратак у Европу - отишао је у Виљареал, за који је дао шест голова на 24 утакмице. Некако је било и очекивано да и он оде у Кину...

10) Леонардо Паволети (из Ђенове у Наполи) - 18 милиона евра

Један од најтраженијих нападача на "Чизми". Прошле сезоне дао је 15 голова, ове четири, а Наполи је био бржи од конкурената. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар