Гуровић: Петорица из Звезде у репрезентацију!

Некадашњи ас српске кошарке сматра да у екипи за предстојећи Еуробаскет има места и за Бранка Лазића.

Кошарка 03.02.2017 | 10:15
Гуровић: Петорица из Звезде у репрезентацију!
Милан Гуровић рекао је за дневни лист "Ало" да га Црвена звезда по начину на који побеђује подсећа на Чикаго Булсе из ере Мајкла Џордана и да је реч о најбољој екипи у историји клуба са Малог Калемегдана.

"Мој тим од пре десетак година би лагано изгубио од ових момака, бар 30 разлике", каже Гуровић.

У репрезентацији Србије која је летос освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма били су из редова црвено-белих Стефан Јовић и Марко Симоновић.

Марко Гудурић прошао је већи део припрема, док је Огњен Кузмић паузирао после наступа на Еуробаскету 2015. Милан Гуровић сматра да за сву четворицу треба да буде места у тиму који ће наступити на предстојећем шампионату Европе, а позив би требало да добије и Бранко Лазић.

"Репрезентација не мора да брине. Нека селектор Саша Ђорђевић уврсти у тим Јовића, Лазића, Симоновића, Кузмића и надолазећу звезду Гудурића и имаће најуигранију петорку на првенству. Радује ме што се игра црвено-белих базира на домаћим играчима", рекао је популарни "Чича".

Ево и његове појединачне мини-анализе...

"Био сам скептичан што се тиче Кузмића, међутим он нас је све демантовао. Лазић агресивном одбраном приморава саиграче да 'гризу' на терену, уноси сигурност и диже читав тим. Симоновић има невероватну сезону, тројкама уништава ривале чим се резултатски приближе, уз то преузима одговорност када је најпотребније. За крај, Јовић, мотор ове генерације. Израстао је у врхунског плејмејкера и можемо само да уживамо у његовим партијама", завршио је Милан Гуровић причу за "Ало".

Звезда у петак од 20.45 дочекује Ефес у оквиру 21. кола Евролиге и осмом узастопном победом би са "обе ноге" закорачила у Топ 8 фазу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар