Ивановић у Зениту: Желео сам да се вратим у Русију!

Капитен Србије Бранислав Ивановић званично је постао играч Зенита из Санкт Петербурга с којим је потписао двоипогодишњи уговор уз опцију на још једну сезону.

Фудбал 02.02.2017 | 16:30
Ивановић у Зениту: Желео сам да се вратим у Русију!
Ивановић се тако вратио у Русију где је играо за Локомотиву из Москве 2006-2008, када се преселио у Челси.

Руски медији спекулишу да ће Ивановић на Петровском зарађивати 3,5 милиона евра годишње, без бонуса.

"Веома сам задовољан што сам дошао у тако велики клуб, надам се да ћемо заједно бити успешни. Искрено, нисам дуго размишљао јер сам имао велику жељу да се вратим у Русију. Мотивисан сам и желим да наставим да играм на високом ниову", рекао је Ивановић за сајт Зенита.

Он додао да му није битно да ли ће у новом тиму играти на позицији десног бека или штопера.

"Најважније ми је да будем на терену. Једнако добро се осећам на оба места у одбрани. Такве ствари су на тренеру да одлучи. ", поручио је Ивановић.

Према његовим речима велики је љубитељ кошарке и зна да је српски плејмејкер Стефан Марковић члан кошаркашке секције Зенита.

"Знам да Зенит има и јак кошаркашки тим, волим да гледам кошарку. Желим им да буду успешни као и ми", закључио је Ивановић.

Челси је пустио Ивановића без обештећења, захвалан на његовим доприносима током осам и по сезона на Стамфорд Бриџу, где је освојио две титуле Премијер лиге, Лигу шампиона и Лигу Европе, последње такмичење његовим голом.

Ивановић је за "плавце" одиграо 377 утакмица и постигао 34 гола, а има још три ФА Купа те Суперкуп Европе. Капитен "Орлова" каријеру је почео у Срему из родне Сремске Митровице, а пре Локомотиве играо је за ОФК Београд три сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар