Интервју - Муслин: Неки играчи су и надмашили очекивања

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да су се добро показали играчи из домаће лиге који су наступали за државни тим против САД.

Фудбал 02.02.2017 | 16:00
Интервју - Муслин: Неки играчи су и надмашили очекивања
Муслин је истакао и да је потребно још таквих окупљања како би напредовали и како би се видело ко може бити потенцијални играч за А тим.

"Играчи из наше лиге су се показали добро, не само због резултата, који је могао да буде и другачији. Важно је да су ти играчи видели високи ниво, за њих имам само речи хвале. Најважније је да стекну искуство како би дошли до А тима, а ја им честитам на понашању, дисциплини и залагању", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Београду.

Репрезентација Србије, састављена од играча из домаће Суперлиге, одиграла је у недељу увече без голова против селекције САД у Сан Дијегу.

Селектор је рекао да још не може да каже који од тих играча ће конкурисати за А тим.

"Играч може да напредује само добрим тренингом и квалитетним утакмицама које игра сваке недеље. Наша лига није јака и не играју се квалитетне утакмице сваке недеље. Али, ми немамо другог избора од ових играча из Супер лиге, они су перспектива. Такодје ту је и чињеница да клубови не играју у европским такмичењима, то није ништа ново. Сви садашњи А репрезентативци су то постали када су отишли у иностранство. Једини начин да домаћи играчи напредују су овакве утакмице", навео је Муслин.

Додао је да је у тиму у недељу било играча који су пребацили очекивања, али није желео да говори о именима.

"Требају нам оваква окупљања, свим клубовима ћемо послати план рада, како смо радили и потребна нам је сарадња. Желимо и са тренерима да разменимо искуства, а покушаћемо уз одобрења клубова на пролеће да се окупимо још једном или два пута. У Сан Дијегу се видео напредак, а радили смо заједно само пет дана", рекао је он.

Упитан о трансферима српских репрезентативаца у јануарском прелазном року, Муслин је рекао да је најважније да они играју у својим клубовима.

"Бранислав Ивановић ме је два дана пре потписа обавестио да прелази у Зенит. Ако ће играти то је добро за њега и за репрезентацију. Лука Миливојевић је из Олимпијакоса прешао у Енглеску (Кристал Палас) и то је јача лига, а Лазар Марковић је одиграо две утакмице за Хал", рекао је он.

На питање шта мисли о предлозима да се оснује првенство Б клубова, Муслин је рекао да не би имао ништа против, али да мора да се надје најбољи систем измедју финансија и спорта, пошто клубови морају да мисле на финансије.

Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић рекао је да од турнеје у САД има много користи и да се планирају сличне утакмице.

Како је рекао, преговара се са Чесима и Катаром и није немогуће да се нека од тих утакмица игра на домаћем терену, али да ФСС мора да гледа и то колико би новца зарадио на гостовању.

Он је додао да се са челницима америчког савеза разговарало пре свега о едукацији и стварима везаним за струку и да ће се углавном на томе базирати сарадња.

Навео је да ФСС планира стратегију центра за едукацију, који би предводио професор Александар Јанковић и да ће бити одржани разни курсеви за тренере и менадежере.

"Биће курсева јер су наши тренери годинама уназад и деценијама били макнути у страну, тренери су били помоћно особље у клубовима и то је један од разлога због којег немамо резултате", додао је он.

Буњевчевић је рекао да је у великој припреми избор за селектора млађих селекција, после одлазака Илије Столице у Вождовац и Ненада Лалатовића у Чукарички.

"Преговарамо са потенцијалним кандидатима и што пре ћемо изаћи са предлогом. Важно је да селектор младе репрезентације буде у добрим односима са селектором А тима, као што је то био Томислав Сивић. Тешко је одлучити, да ли да то буде искусан или млад стручњак. Он мора да ради у складу са визијом спортског сектора Савеза. Много је позива, сви имају своје кандидате", рекао је Буњевчевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар