Званично: Миливојевић у Кристал Паласу за 14,5 мил. евра!

Лука Миливојевић каријеру наставља у Премијер лиги, постао је нови играч лондонског Кристал Паласа!

Фудбал 31.01.2017 | 18:40
Званично: Миливојевић у Кристал Паласу за 14,5 мил. евра!
Српски репрезентативац је успешно прошао медицинске прегледе и комплетирао транфер из Олимпијакоса на Селхурст Парк вредан 14,5 милиона евра.

Миливојевић има 25 година, каријеру је почео у Радничком из Крагујевца, потом играо за Рад, а у Европу је отишао после једне сезоне у Црвеној звезди.

Купио га је Андерлехт на лето 2013. за 2,7 милиона евра, а продао га је Олимпијакосу за сличан износ после две године. Има 19 наступа за Србију.

Он је био кључни играч Олимпијакоса у текућој сезони, а иако задњи везни постигао је осам голова у свим такмичењима. У недељу се опростио од Пиреја голом за победу.

Претходних недеља се спекулисало да га желе Сандерленд, Вест Хем и Вотфорд, али је ипак постао треће појачање Сема Олердајса, после Џефрија Шлупа и Патрика ван Анхолта, који су такође плаћени по 14 милиона, док је на позајмицу стигао Џордан Муч.

Очекује се да за клуб у уторак потпише и Мартин Касерес, 29-годишњи Уругвајац који је као слободан играч напустио Јувентус. Спекулише се и о доласку Мамадуа Сакоа.

Миливојевић је шести Србин у Премијер лиги, поред Александра Коларова, Немање Матића, Душана Тадића, Лазара Марковића и Марка Грујића, јер је у уторак Челси напустио Бранислав Ивановић и вратио се у Русију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар