Ивановић у Зениту! "Легендо Челсија, срећно"!

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић стигао је у Санкт Петербург на завршне преговоре са Зенитом, преносе руски медији. Навијачи Челсија опростили се од Бранислава Ивановића поруком да је "легенда клуба". Српски репрезентативац завршава преговоре са руским Зенитом.

Фудбал 31.01.2017 | 18:30
Ивановић у Зениту! "Легендо Челсија, срећно"!
Како се наводи, Ивановић ће потписати двоипогодишњи уговор, уз опцију продужетка на још једну, а годишње ће зарађивати 3,2 милиона евра, плус бонусе, уколико Зенит уђе бар у четвртфинале неког од европских такмичења.

Он се после девет година у Челсију враћа у Русију, где је наступао за Локомотиву из Москве.

После доласка менаџера Антонија Контеа није био стандардан у лондонском клубу, који ће му изаћи у сусрет и пустити га без обештећења шест месеци пре истека уговора.

Навијачи Челсија опростили се од Бранислава Ивановића поруком да је "легенда клуба". Српски репрезентативац завршава преговоре са руским Зенитом.

После девет година, враћа се тамо одакле је дошао у Челси где је исписао најважније странице своје фудбалске каријере. Али, и био део генерација клуба са Стамфорд бриџа која је освајкала трофеје.

Бранислав Ивановић ће од данас бити нови играч Зенита из Санкт Петерсбурга, за који би требало да потпише двоипогодишњи уговор, а по сезони зарађивати 5 милиона евра.

Навијачи Челсија се на друштвеним мрежама опраштају од Ивановића уз једну реч - "легенда".

Да он заиста јесте легенда Челсија потврђује и статистика - освојио је две титуле шампиона Енглеске, био је првак Европе са лондонским клубом, освојио је Лигу Европе, ФА куп, енглески Лига куп...

Постигао је 34 гола у дресу Челсија (имао исто толико гол-асистенција!) од којих су многи били важни, одлучујући. Рецимо, онај који је дао Бенфики у судијској надокнади за трофеј Лиге Европе 2013. године.

Ово је, вероватно, један од НАЈЛЕПШИХ МОМЕНАТА које је Ивановић доживео на Стамфорд бриџу...



После девет година, дакле, Ивановић се враћа у Русију. Из московске Локомотиве је дошао на Стамфорд бриџ и био незаменљив. Све до последње, односно текуће сезоне, када је све мање добијао шансу под тренерском палицом Антонија Контеа.

Италијан је разумео његову жељу за одласком:

"Дао је много Челсију, освојио прегршт трофеја, али жели још да игра на врхунском нивоу. То морамо да поштујемо, посебно када је реч о легенди клуба", рекао је Конте на конференцији за медије уочи гостовања Ливерпулу.

Ивановић се од Челсија опростио голом пре три дана у мечу ФА купа против Брентфорда.

Челси сада, у последњим минутима прелазног рока, покушава да надомести одлазак Ивановића, довођењем Сеада Колашинца из Шалкеа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар