ДК: Џумхура мучи прст, али биће спреман за Пољску

Тениска репрезентација Босне и Херцеговине у зеничкој Арени од петка до недјеље дочекује Пољску у првом колу Прве групе Евроафричке зоне Дејвис купа.

Тенис 31.01.2017 | 17:50
ДК: Џумхура мучи прст, али биће спреман за Пољску
Биће то први међусобни дуел двије селекције у овом такмичењу, а за тенисере БиХ меч је историјски јер први пут играју у првој групи. Према ренкинг-листи Дејвис купа, БиХ је фаворит јер је тренутно на 37, а Пољска на 66. мјесту.

С обзиром на изостанак Амера Делића и Аљоше Пирића, улогу тренера, а и капитена преузеће Томислав Бркић, а екипа ће наступити у истом саставу као и прошле године: Дамир Џумхур, Мирза Башић, Бркић и Нерман Фатић.

"Змајеви" су одрадили и тренинг, тачније само Башић и Фатић, док је Џумхур одмарао због повреде прста.

Како преноси "Ослобођење", Џумхур је изјавио да ће сачекати да види у каквом стању ће бити прст, а ако не буде боље, да ће паузирати прва два дана окршаја са Пољацима, да би у недјељу, уколико затреба, био спреман.

"Наши момци су спремни. Имају неких малих повреда, али би сви требали играти. Једино што је ванредно је Дамиров прст који је наш физиотерапеут Јасмин Авдовић третирао и требало би да буде у реду. Ради се о нагњечењу прста. Вјероватно ће пропустити првих неколико тренинга, али ће за мечеве бити спреман", саопштила је Лејла Пашалић, портпарол Тениског савеза БиХ.

Прва два сингл меча на програму су у петак од 14, дан касније дубл меч почиње у 14 сати, а трећег дана преостали сингл мечеви од 13 часова.

Парови ће бити одлучени жријебом који је предвиђен за четвртак у 12.30 сати у Прес центру Арене.
Побједник сусрета БиХ - Пољска путује на гостовање екипи Холандије од 7. до 9. априла у другом колу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар