Радоњић о Кузмићу, Јовићу, Дангубићу...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да се нада да се више неће понављати лоша игра његове екипе од почетка утакмице као у мечу против Морнара.

Кошарка 31.01.2017 | 11:15
Радоњић о Кузмићу, Јовићу, Дангубићу...
Он је додао да је сасвим нормално да црвено-бели у наставку сезоне претрпе и неки пораз.

"Надам се да нам се онако лош период и лоша игра од почетка утакмице више неће понављати. С друге стране, сасвим је природно и нормално да због оволиког броја утакмица имамо лош дан, када нам шут неће ићи, скокови, када ћемо губити мноштво лопти. Сасвим је природна ствар и да некад изгубимо. Међутим, то нас неће пореметити као што нису ни ове победе", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Црвено-бели су на овом мечу играли без повређених Стефана Јовића, Немање Дангубића и Огњена Кузмића, а Марко Гудурић је после једног пада напустио игру.

"Морамо да видимо шта је с њим, у првом тренутку је деловало да је повреда, али је после изгледало мало боље. Више ћемо знати када се обаве прегледи, надам се да није ништа озбиљније, било би превише за овако кратак период", рекао је Радоњић.

Ситуација с Огњеном Кузмићем који се повредио током меча с Панатинаикосом је "још под знаком питања", рекао је тренер Звезде.

"Он и даље не може да помера десну шаку. Код Јовића је сваки дан нова анализа и ту ћемо тек видети шта ће бити. Дангубић у уторак иде на преглед после чега ћемо тачно знати када ће бити способан да игра, али мислим да неће бити спреман за Ефес и Партизан", рекао је Радоњић.

Кошаркаши Црвене звезде уписали су и максималну 20. победу у Јадранској лиги пошто су у Београду победили Морнар из Бара са 82:71.

"Лоше смо почели меч, Морнар је био бољи од нас. Ми смо у првих 10 минута имали осам изгубљених лопти, а до краја смо забележили још само четири. Дуго смо се тражили и покушавали да их сустигнемо, да дођемо до неке игре, до боље одбране, али пре свега нападачког ритма и у повезаности у нападу", рекао је Радоњић.

"Они су у трећој четвртини имали завидну предност, ми смо стигли до преокрета пре свега проналаском тог ритма и неким изменама", додао је он.

Морнар је уписао 13. пораз у регионалном такмичењу и тренутно је на 11. месту на табели.

Тренер црногорске екипе Ђорђије Павићевић рекао је да је његова екипа покушала да изненади Звезду, да је у томе делимично и успела, али да није имала снаге да додје до победе.

"Покушали смо да искористимо пад игре и недостатак снаге Звезде, да их изненадимо. Мислим да смо у томе делимично успели, али нисмо имали снаге за свих 40 минута. На игру Звезде не треба трошити речи, они су ове сезоне и последњих година најбољи у региону, али и у Европи", рекао је Павићевић.

"Пожелео бих им много среће и успеха и надам се да ће наставити са оваквих резултатима у Јадранској и Евролиги. Надам се да ће имати довољно снаге и моћи да дођу до жељених резултата", додао је тренер Морнара.

Он је навео да би, да је овај састав његове екипе формиран раније, био конкурентан за плеј-оф Јадранске лиге, као и да би у Лиги шампиона сигурно прошао у други круг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар