Шахтјор се поново сели у Харков!

Фудбалски клуб Шахтјор саопштио је да ће своје утакмице ове године играти на стадиону Металиста у Харкову, граду удаљеном 240 километара од Доњецка.

Фудбал 01.02.2017 | 16:30
Шахтјор се поново сели у Харков!
После готово три године у изгнанству због сукоба на истоку Украјине, Шахтјор из Доњецка се поново сели. Клуб је саопштио да ће утакмице играти на стадиону у Харкову капацитета 40.000 места.

Шахтјор је повремено играо утакмице у Харкову, а велики број навијача клуба у том региону убедио је челнике да потпишу дугорочни уговор. И поред тога, играчи ће наставити да живе у Кијеву.

На стадиону у Харкову играни су мечеви Европског првенства 2012. године, а тај објекат је раније био дом екипи Металиста пре прошлогодишњег финансијског пропаста те екипе.

Први противник Шахтјора у Харкову биће Селта из Вига у Лиги Европа 23. фебруара. Украјинско фудбалско првенство се, након зимске паузе, наставља крајем фебруара.

Шахтјор није играо утакмице у Доњецку од 2014. године. Донбас арена је претрепела велику штету у сукобима украјинске војске и проруских побуњеника.

Некадашњи победник Купа УЕФА и деветоструки шампион Украјине је протекле три године своје мечеве играо у неколико различитих градова, док је утакмице Лиге Европа играо у Љвову.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар