Ширер критиковао клубове ПЛ због измјена у саставима у ФА купу: Варате навијаче!

Бивши енглески репрезентативац Алан Ширер рекао је да клубови "варају навијаче" када направе много измена у саставима првог тима за утакмице у ФА купу.

Фудбал 01.02.2017 | 15:30
Ширер критиковао клубове ПЛ због измјена у саставима у ФА купу: Варате навијаче!
Током викенда у Енглеској су се играле утакмице четвртог кола ФА купа. Укупно 13 премијерлигашких клубова направило је 98 измена у својим првим поставама, просечно 7,5 измена по екипи.

Такође, и друголигашки клубови су мењали саставе првог тима, Лидс је направио 10, а Брајтон и Њукасл по девет.

"Клубове занима новац, а навијаче занимају трофеји. То је велика штета", рекао је Ширер, који ради као стручни коментатор на телевизији Би-Би-Си (ББЦ).

"То је лудо, ја то не разумем. Залажем се за увођење младих играча у екипу, али не седморицу или осморицу", додао је бивши фудбалер Њукасла.

Ливерпул је направио девет измена и изгубио је од Вулверхемптона на Енфилду са 1:2. Хал и Вотфорд су направили измене, а из ФА купа избацили су их друголигаш Фулам, односно трећелигаш Милвол.

Међутим, седам прволигашких екипа, у којима је било пет или више измена у првој постави, прошли су у осмину финала.

Бивши енглески репрезентативац Гари Линекер написао је на Твитеру да је тренер Ливерпула Јирен Клоп тим изменама показао "недостатак познавања енглеског фудбала и поштовања".

Са њим се није сложио бивши репрезентативац Фил Невил, који је рекао да измене у екипама чине ФА куп бољим.

"Фантастично је видети изненађујуће резултате у досадашњем делу такмичења. Клоп мора да види какви су млади играчи. Он има велику академију фудбала у клубу. Ако не играју, не може да види какви су", рекао је бивши фудбалер Манчестер јунајтеда.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар