Ешли Јанг може да иде, Мурињо одбио Кинезе!

Ешли Јанг је на излазним вратима Манчестер јунајтеда, Мурињо би да га задржи. Португалац открио да су га желели Кинези. "Неко ће прихватити мањи новац јер воли фудбал, а неко ће отићи тамо, јер воли новац".

Фудбал 31.01.2017 | 10:30
Ешли Јанг може да иде, Мурињо одбио Кинезе!
Многи су типовали на Бастијана Швајнштајгера, али тренер Жозе Мурињо открио је име јединог фудбалера који има дозволу да напусти Манчестер јунајтед ове зиме. Наравно, осим оних који су већ отишли, попут Мемфиса Депаја (прешао у Лион за 25 милиона евра, уз клаузулу да може да буде враћен) или Моргана Шнидерлина (прешао у Евертон).

Реч је о крилном нападачу, 31-годишњем Ешлију Јангу, који има уговор са Јунајтедом до 2018. године.

Мурињо је изјавио да не жели да Јанг оде, али и да одлука не зависи више само од њега.

"Једини играч који би још, можда, могао да оде, а ја ћу чекати до 31. јануара у поноћ, јесте Ешли Јанг. Волео бих да остане са нама. Нећу бити срећан ако оде, али колико сам информисан он је једини који има могућност да оде. Још не знам да ли ће остати. Да се (само) ја питам, он би остао", рекао је Мурињо за клупски сајт поводом информација да је Јанг тражио од клуба да буде ставјен на трансфер-листу.

У другом интервјуу, 54-годишњи Португалац је открио да је имао "богату понуду" да буде тренер у Кини, али да ју је одбио.

"Желели су ме у Кини, али сам одбио. Не критикујем никога ко се одлучи да оде на Далеки исток. То је њихов живот, њихова ствар. Видим да су остали тренери у Премијер лиги критични према томе, али ја нисам", рекао је Мурињо у интервјуу за ГQ магазин.

Португалац је, додуше, рекао да јесте забринут могућим масовнијим одливом играча у Кину, али и да се нада да ће многи одолети новцу.

"Ако преговарате са фудбалером и понудите му, на пример, пет милиона фунти по сезони, а они тамо 25 милиона, онда сте у великом проблему. Можда ће неко и пристати на тих пет милиона, јер воли фудбал. Или 25 милиона јер више воли новац. Наравно да сам због тога забринут, јер они могу да понуде такве уговоре који су у Европи мисаона именица".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар