"Насљеђе": Све више незапослених

Удружење дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске “Насљеђе” у првој години свога рада урадило је више него што је планирано - оцјењено је на првој годишњој редовној Скупштини у Требињу, на којој су постављени задаци и за 2017. годину.

Република Српска 30.01.2017 | 19:20
"Насљеђе": Све више незапослених
Својим бројним активностима, Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе” у граду Требињу запослило је двадесеттроје од четрдесетдеветоро дјеце погинулих бораца који су били без посла, али како каже предсједник Саша Пешикан, и даље је проблем што ниједна организација, установа, нити институција не располаже тачном евиденцијом дјеце погинулих бораца која још траже запослење.

“Што се тиче чланова Удружења дјеце погинулих бораца `Насљеђе`, од 49 колико се налази на нашој листи, 23 је запослено. Незапослених је остало 26, међутим ми смо већ почетком ове године кренули са новом листом и јављају нам се нови чланови. На листи има већ 30 и нешто људи и тај број ће бити закључен 31. јанура и идемо према свим послодавцима који запошљавају, с тим што морам да нагласим да је прошле године само у Требињу рађена та листа, а ове године у свим градовима гдје постоји удружење”, каже Саша Пешикан, предсједник Удружења “Насљеђе”,

И у 2017. години Удружење ће настојати да активно учествује у изради норматива који су од интереса за дјецу погинулих бораца. “Ми смо послали приједлоге, а такође ћемо ићи са иницијативом о измјени Закона о правима бораца и погинулих бораца, јер сматрамо да тај закон има одређених недостатака и ићи ћемо у смјеру да он буде доста бољи”, додао је Пешикан.

Удружења погинулих бораца “Насљеђе” прије годину дана је формирано у Требињу, а сада у Републици Српској постоји 11 градских и општинских одбора и више од 1000 чланова.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

миро

30.01.2017 19:10

Ко плаца толика удружења побогу могу замислити да сви хоће да раде у Електро преноси и сви су завршили факултете

ОДГОВОРИТЕ
Name

том талицни

30.01.2017 19:42

Ко це запослит дјецу ЗИВИХ демобилисаних бораца који су имали срецу ДА ИХ МЕТАК ПРОМАСИ.Ваљда су и они неција дјеца .Ко мисли о њиховим правима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син погиног Борца и унук Солунског Добровољца

30.01.2017 23:07

Дјеца погинулих бораца морају имати предност, а треба свакако обратити пазњу и на ратне војне инвалиде и демобилисане борце. Ови сто ударају по дјеци погинулих бораца и сто ироницно говоре да им је оца срецом заобисао метак нека ударе на оне гдје је петеро из куце запослено. Знате ви који су то, окрените се око себе нацете примјере. Није лако било изгубити главу породице у најтеза времена и одрасти уз све тескоце. То дусману најгорем не би позелио! Знам да сте мозда фрустрирани, али дјете цији је отац крвљу исцртао границе РС мора имати приоритет, а наравно и за то сам да дјеца демобилисаних бораца морају добити посао. За свако дјете погинулог борца се мора наци посао. Кад ови у Херцеговини запосле преко 4000 људи у енергетском сектеру, а у цијелој Аустрији у енерф. сектору ради 2500 људи, онда се и за ову попилацију мора наци мјесто. За крст цасни и слободу златну!