Кеш: Федерер је варао; Роџер: Претјерује!

Бивши тенисер Пет Кеш критиковао је Роџера Федерера због тражења медицинског тајм-аута у четвртом сету Аустралијан опена назвавши га преварантом.

Тенис 30.01.2017 | 20:20
Кеш: Федерер је варао; Роџер: Претјерује!
Швајцарац, који је у Мелбурну бурну реаговао када је против њега тајм-аут тражио Кеи Нишикори, посегао је за истим у полуфиналу против Стана Вавринке, када је његов земљак имао предност, а потом је исто учинио у финалу након што је Надал освојио четврти сет.

"Не можеш прекинути маратон само због тога што си уморан. Не могу да опишем колико је то лоше изгледало док сам гледао. То је погрешно, погрешно, погрешно... То је варање и не би требало да буде дозвољено. То је "легално варање" али и даље није у реду", рекао Кеш, шампион Вимблдона из 1987.

Нови шампион АО Федерер брзо је реаговао на ову изјаву коју је Кеш дао за Радио ББЦ.

"Нога ме болела од другог кола и меча са Ноом Рубином. Успео сам да играм упркос болу. Из неког разлога против Стана Вавринке ме болело све време, с обе стране препоне. Осетио сам јачу бол у другом сету, а додатно је појачало током трећег. Помислио сам да су правила ту да се користе, али не смеју да се злоупотребљавају. Мислим да сам показао то током 20 година. Зато сматрам да претерује. Ја сам последњи човек који тражи медицински тајм-аут.Не знам о чему он говори", рекао је Федерер.

Надал није имао коментар за његов потез.

"Немам мишљење о томе. Не знам шта је био проблем", рекао је Шпанац који је такође током меча тражио паузу, а после неколико минута у свлачионици вратио се у чистој опреми.

Федерер је освојио 18. Грен слем у каријери, први од 2010. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар