Драма: Напио се па изгубио покојника...

Бизаран случај догодио се у Остружници, на сахрани Ненада Лазаревића Мишка (59). Слободан Ш. из погребног предузећа, на сахрану је довезао празан сандук!

Србија 29.01.2017 | 11:33
Драма: Напио се па изгубио покојника...
Слободан је ожалошћенима дао небулозно објашњење и побјегао са гробља, али га је интервентна патрола убрзо ухапсила код Београдског сајма.

Како сазнаје Курир, уцвељени рођаци и пријатељи који су дошли на укоп Лазаревића били су запрепашћени сазнањем да покојник кога треба да спусте у земљу није у свом ковчегу и одмах су се дали у потрагу за њим. Клупко је почело да се одмотава и сазнали су невјероватну истину.

"Ненад је преминуо у понедјељак. Живио је сам у кући у Остружници и мртвог га је нашао Слободан Ш., његов пријатељ. Он је обавијестио Ненадову сестру да јој је брат издахнуо и, како жена живи у БиХ, обећао јој да ће он организовати читаву сахрану, пошто се и бави пружањем погребних услуга", каже за Курир Верица Живановић, комшиница преминулог.

Лазаревићева сестра је пристала да јој Слободан помогне око сахране, али није ни слутила какву ће збрку направити.

"Сахрана је била заказана за суботу у 13 часова на гробљу у Остружници. Ми смо се окупили у капели већ око 12 сати. Све је било спремно за погреб: цвијеће, вијенци, свијеће, свештеник. Међутим, Слободан је каснио читава два сата. Сви смо били нервозни и бијесни на њега. Људи су га звали да питају гдје је, а он је чак опсовао", каже Верица и додаје да се неки мјештани рекли да су тог дана видели Слободана у кафићу како пије виски.

Према ријечима комшија, прави шок усљедио је када се Слободан појавио на гробљу.

"Није дозволио да се сандук извади из комбија. Почели смо да вичемо на њега и да тражимо објашњење због чега нам не дозвољава да сахранимо Ненада. Он нам је тада испричао небулозну причу. Рекао је да је довезао празан ковчег, а да је Ненадово тијело у комбију код његовог колеге, који је на путу до гробља доживио удес. Видјело се да је пијан и осјећао се на алкохол", прича запрепашћени комшија и додаје да је Слободан брже-боље сјео у комби и побегао са гробља.

"Патрола интервентне јединице зауставила је код Београдског сајма комби погребне услуге којим је управљао Слободан Ш. Алкотестирањем је утврђенода је пијан, а кад су полицајци отворили мртвачки сандук који је возио, видјели су да је празан", каже Куриров извор из истраге.

Међутим, Слободаново хапшење није било крај драме за покојникову сестру и пријатеље.

"Покојникова сестра и даље није знала гдје је тијело њеног брата. Жена је била у агонији. Усљедила је потрага за посмртним остацима, да бисмо на крају добили потврду да се тијело Ненада Лазаревића налази у капели у Делиградској улици", каже комшија и додаје да не зна која је била Слободанова намјера.

"Он није ни подигао тијело из капеле, а због чега, не знам. Да нисмо инсистирали да отвори сандук на гробљу, он би највјероватније допустио да сахранимо празан сандук."

(Ало.рс)

 

Коментари / 0

Оставите коментар