Путин и Трамп су разговарали о...?

Амерички председник Доналд Трамп позвао је телефоном руског председника Владимира Путина. То је први званичан контакт Путина и Трампа који су разговарали о заједничкој борби против Исламске државе, украјинској кризи, Корејском полуострву, нуклеарном програму Ирана и будућем сусрету, саопштио је Кремљ.

Свијет 28.01.2017 | 21:36
Путин и Трамп су разговарали о...?
Кремљ је навео да су се председници договорили да раде на одређивању времена и места њиховог састанка као и да буду у сталном контакту. Није било речи о ублажавању санкција Русији.

Наводи се да је Путин честитао Трампу на избору за америчког председника, као и да је током првог разговора владала атмосфера обнове и побољшања америчко-руске сарадње.

Кремљ је навео и да су се Путин и Трамп сагласили да је приоритет уједињење напора у борби против међународног тероризма.

Наведено је и да су се Путин и Трамп изјаснили у корист координисања руских и америчких акција зарад победе у борби против такозване Исламске државе и других терористичких организација у Сирији.



Кремљ је објавио да су Путин и Трамп нагласили важност обнове трговине и економских веза између две земље, од којих обе имају користи.

Високи званичник америчке председничке администрације рекао је Ројтерсу да је разговор окончан, али није наводио детаље.

"После разговора с немачком канцеларком Ангелом Меркел, који је трајао 45 минута, председник САД сада разговара телефоном с трећим од пет лидера  - председником Русије Путином", написао је портпарол Беле куће Шон Спајсер на својој страници на Твитеру.



Јуче је портпарол Кремља Дмитриј Песков најавио да ће двојица председника разговарати.

Кремљ је то објавио након што је Доналд Трамп рекао да ускоро намерава да обави телефонски разговор с Владимиром Путином.

Трамп је рекао да није разговарао са Путином у периоду после инаугурације 20. јануара, додајући да га је руски председник назвао после победе на изборима.

Председник САД је истакао да би побољшање односа Вашингтона и Москве било на обострану корист.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПЕЛЕ

28.01.2017 21:55

ПА,НИЈЕ МОГУЋЕ ДА НИСУ РАЗГОВАРАЛИ О УКИДАЊУ САНКЦИЈА НЕШЕМ МИЛИ.ПА ТО ЈЕ ТРЕБАЛА БИТИ ЈЕДИНА ТЕМА.ОСТАЛЕ ТЕМЕ НИСУ ВАЖНЕ.РАЗОЧАРАЛИ СУ МЕ.НЕЋУ ВИШЕ ГЛАСАТИ ЗА ТРАМПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преговори

28.01.2017 22:14

Хоце Трумп у риболов у Сибир, пита Путина мозе ли се мало спустити цијена. Путин казе да искористи прилику док мозе по овпј цијени јер це иста ици горе посто це цијена енергената ици доле а то се мора нецим надокнадити. Трумп онда казе да це размидлити, али це се највјероватније онда забавити играњем кликера на домацем терену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

29.01.2017 10:53

Ти си болестан

Name

цупс

28.01.2017 23:44

Јел било говора о ципелама и тако то ?

ОДГОВОРИТЕ